bgbmjjvmnnbbmbbnbnvvvcvnpageUn nou comunicat de presa al Cultului Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania dat publicitatii recent, a devenit in scurt timp viral pe segmentul crestin romanesc al mediului on-line.

Asa cum se stie, in sedinta din 19 martie 2014, Comitetul Executiv al Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania, conform prevederilor art. 39, alin.1, lit.”b” si “d” din Statutul C.C.P. – B.D.A.R. (editia 2008) si art. 33, lit. “d” din Statutul slujitorului bisericii, a hotarat suspendarea temporara a calitatii de slujitor in dreptul pastorului PUSTAN IOAN, pentru comportament incompatibil cu statutul de slujitor.

La scurt timp dupa acest comunicat, intr-o transmisiune in direct a postului „Ciresarii TV”, Vladimir Pustan (care si-a dat demisia din Cultul Penticostal pe data de 19.03.2014) a anuntat in mod public ca 402 membri ai bisericii penticostale Sfanta Treime din Beius inclusiv pastorul Adrian Tapos, prezbiterii Petrica Ghiulai, Todita Petru, diaconii Lucaciu Calin si Dani Costea, au demisionat din Cultul Penticostal si au format Biserica Crestina Sfanta Treime, de orientare penticostala nondenominationala.

Cu alte cuvinte, dupa ce si-a dat demisia din Cultul Penticostal, pastorul impreuna cu cei 402 membri, au format o noua biserica, independenta si conform declaratiilor, neapartinand nici unui cult.

Conform dictionarului explicativ, DEMISIA „este un act, cerere (scrisa) prin care un salariat, un demnitar se retrage dintr-o functie, dintr-o slujba etc. Vladimir Pustan, impreuna cu cei 402 membri s-au retras din Cultul Penticostal, conform declaratiilor si inregistrarilor existente, iar acest fapt ar fi trebuit sa fie constatat si pus in aplicare, deoarece demisia reprezinta un act unilateral si o optiune personala a fiecarui om.

Interesant este faptul ca mai multe luni de zile, Cultul Penticostal nu a luat act de demisia lui Vladimir Pustan, mentinand (probabil) decizia luata la data de 19.03.2014, adica de SUSPENDARE a pastorului respectiv.

La randul lui, pastorul Vladimir Pustan, a considerat ca a incheiat orice colaborare in ceea ce priveste Cultul Penticostal, infiintand o Biserica independenta – Biserica Crestina Sfanta Treime in care slujeste.

Este greu de inteles aceasta lipsa de comunicare intre Cultul Penticostal si pastorul Vladimir Pustan, dar un lucru trebuie subliniat: fiecare dintre parti a mers pe propriul drum…

Bomba a explodat insa pe data de 14.01.2015, cand un comunicat al Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania, face referire la revocarea celor doi pastori demisionari – Vladimir Pustan si Adrian Tapos.

comunicat

Nu ne permitem sa comentam acest comunicat, cum nu ne permitem sa comentam nici lipsa de comunicare crestina, de toleranta, de iertare si intelegere intre frati…Seneca spunea ca „Errare humanum est, sed perseverare diabolicum – A gresi e omenesc, dar a persevera (in greseli) este diabolic”.

Isus Mantuitorul a spus „Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa. Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa.”

E regratabil ca in aceasta lume a zilelor din urma, vrajba si dezbinarea construiesc ziduri intre oameni, cand iubirea, credinta si slujirea ar trebui sa faca parte din viata noastra de zi cu zi, mandria, aroganta si ingamfarea unor oameni intristeaza pe Mantuitorul care S-a jertfit la Golgota pentru ca fiecare dintre noi sa traiasca si sa aibe viata din belsug.

Suntem convinsi ca fiecare om are chemarea lui la slujire, implicarea lui intr-o relatie speciala cu Dumnezeu, pentru a implini Cuvantul scris. Dar la fel de bine stim si faptul ca in doua institutii de pe acest pamant nu pot fi facute reforme pentru ca daca s-ar intampla acest lucru, ele si-ar pierde chiar substanta lor vitala.

Una dintre institutii este armata. Imediat dupa evenimentele din 1989 anumiti „profesionisti din armata” au avut initiativa de a „reforma” armata. Asa a aparut C.A.D.A. – Comitetul de Actiune pentru Democratizarea Armatei. Nu intram in detalii, consemnam doar ca „experimentul CADA” a picat, deoarece ar fi insemnat distrugerea acestei institutii prin schimbarea doctrinei, a structurii, a metodelor de actiune, etc.

A doua institutie in care nu trebuie introduse „reforme” este Biserica. Doctrina Bisericii nu poate fi schimbata, nici structura ei si nici metodele de slujire. Biserica crestina se fundamenteaza si se centreaza pe Isus Hristos. Nimic din ceea ce este consemnat in Biblie nu poate fi schimbat, reformat: Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile (Matei 5.18).

Autor: Afirmativ.com

%d blogeri au apreciat: