is1Militanti din cadrul gruparii jihadiste Statul Islamic (ISIS) au luat ostatice zeci de familii de crestini, dupa ce au cucerit Qaryatain, un oras strategic din provincia siriana Homs (centru), a anuntat organizatia nonguvernamentala Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR).

Qaryatain se afla in apropiere de drumul care asigura o legatura intre orasul antic Palmira si Muntii Qalamoun, la frontiera cu Libanul.

Potrivit SOHR, 230 de rezidenti, printre care se afla 45 de femei si 19 copii au fost rapiti de catre grupul islamist radical.

Raportul SOHR sustine ca luptatorii ISIS detineau o lista cu numele persoanelor care au fost luate ca ostatici. Mai multi rezidenti s-au ascuns in interiorul bisericii, dar si acestia au fost capturati.
is2O organizatie care se ocupa de protectia minoritatilor crestine din Siria (ADFA), a publicat o informatie pe o retea media in care se arata ca 300 de crestini sirieni au reusit totusi sa fuga din oras in timpul atacului sustinut de ISIS.

Totodata, sute de locuitori se afla inca in cartietrele orasului, iar rudele lor nu au putut sa intre in contact cu ei deocamdata, sustine ADFA.

De la atacul ISIS, care a inceput miercuri (5 august), peste 1400 de locuitori ai orasului Qaryatain au fugit in localitatile din apropiere.

Sursa: IBT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.