Read Time:3 Minute, 27 Second

Vrei să devii as pe pârtie?

Munții Șureanu (Sebeș) sunt o grupă muntoasă a Munților Șureanu-Parâng-Lotrului, aparținând lanțului muntos al Carpaților Meridionali. Cel mai înalt pisc este Vârfu lui Pătru, având 2.130 m.

Munții Șureanu (Sebeș) au înălțimi relativ medii și mici și ocupă o suprafață destul de întinsă, 1585 km². Sunt lipsiți de creste zvelte și de custuri glaciare, însă au suprafețe de eroziune întinse.

Vara temperaturile medii ajung la 8 °C la altitudini de peste 2000 m. și la peste 19 °C la poalele munților. În cursul anului, cele mai mari abateri de la mediile lunare se înregistrează iarna, și mai cu seamă primăvara, datorită circulației atmosferice mai intense. În lunile de vară, variațiile de temperatură au valori scăzute.

Iarna temperaturile medii variază între -2 °C la marginea munților și -7 °C la peste 2000 de metri altitudine. Invaziile de aer maritim care se produc în vestul țării pătrund pe culoarul Mureșului până spre Alba Iulia, determinând creșteri ușoare ale temperaturii pe rama nordică a munților până la înălțimea de 1000 m. Inversiunile de temperatură sunt frecvente în depresiunea Oașa și în Depresiunea Petroșani

Vara temperaturile medii ajung la 8 °C la altitudini de peste 2000 metri și la peste 19 °C la poalele munților. În cursul anului, cele mai mari abateri de la mediile lunare se înregistrează iarna, și mai cu seamă primăvara, datorită circulației atmosferice mai intense. În lunile de vară, variațiile de temperatură au valori scăzute.

Bucurați-vă de sporturile de iarnă indiferent de vârstă sau experiență!

Învață să schiezi, să te dai cu placa sau perfecționează-te în aceste sporturi cu monitorii Școlii de Schi Șureanu, Șureanu Mountain Sport Center, din cadrul Domeniului Schiabil Șureanu.

Am pregătit pentru doritori și pasionați un program destinat învățării și perfecționării schi-ului și a snowboard-ului cu ajutorul instructorilor profesioniști, calificați, atestați și experimentați în adaptarea fiecărei lecții în parte la cerințele și nevoile clientului.

De ce să skiezi?

Exercițiul fizic e benefic pentru sănătate. În timpul iernii, mulți dintre noi nu practicăm nici un sport și petrecem mult timp închiși în casă. Schiatul este sportul perfect care ne face să ieșim din amorțeală. Cum? Iarăși simplu! Efortul cardio-vascular crește, iar adrenalina aleargă prin vene.

Toate aceste senzații și emoții o să va facă să vreți mult, tot mai mult, să va întoarceți pe pârtie. Și uite așa puteți deveni și voi pasionați de schiat.

Ai parte de distracție

Pentru a schia ai nevoie de cel puțin două lucruri: zăpadă bună și pârtii. România are pârtii bune, dar și instructori foarte buni de la care înveți rapid.

Un singur sport, mai multe discipline

Dacă schiatul va sperie atât de tare încât nu aveți curajul să încercați așa din prima, întâi puteți opta pentru schiatul cross-country, așa cum îl numesc englezii. Implică efort fizic poate mai sporit, dar va oferă mai multă siguranță. Iar acesta se împarte în două tehnici: patinat și clasic.

Amândouă vă vor munci mușchii mult, dar efortul merită. Patinatul în acest stil este mai greu de învățat, dar e mai frumos și poate mai distractiv. Nu aveți la dispoziție decât niște schiuri mai înguste și nici un alt element de susținere.

Tehnica clasică (unde aveți traseele, urmele marcate în zăpadă, și folosiți bețe de schi) prinde mai repede, și odată învățată, veți putea merge fără griji și cu multă plăcere!

Priveliștile minunate…

Așa cum ziceam, pe schiuri te bucuri și de niște peisaje pe care nu oricine are curajul să le vadă. Veți avea ocazia să coborați lin (sau rapid) pe schiuri și să admirați felul în care iarna îmbracă o pădure întreagă și o face ca apărută din povești.

Schiatul ajută la dezvoltarea personală

Ca și orice sport, schiatul te ajută să te cunoști mai bine, fiind un sport individual și nu de echipa. Constant e o lupta cu tine, să îți depășești limitele. Auto-motivarea are un rol foarte important în acest sport: ești tu, echipamentul și muntele.

În concluzie problema nu se pune „de ce să schiezi?”, ci invers: „de ce să nu schiezii?”

Contact

Luncile Prigoanei, Șugag-Tău, Alba

Telefon 0799189094

e-mail: olteanandreivasile@gmail.com

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Produse de curățenie care îmbunătățesc calitatea vieții Previous post Produse de curățenie care îmbunătățesc calitatea vieții
La o ceașcă de cafea cu prietenii Next post La o ceașcă de cafea cu prietenii