La-ce-masa-ne-am-asezat-Vladimir-Pustan

Nci macar apropierea sarbatorii Invierii Mantuitorului nu aduce un strop de toleranta religioasa in mintea unora care se cred de partea lui Dumnezeu, dar in realitate actioneaza contrar principiilor revelate de Scriptura, pe care oricum nu o ridica mai presus de traditii si obiceiuri si-i considera pe cei care nu urmeaza aceeasi cale rataciti, sectari sau inselati.

Exclusivismul, lehamitea si desonsiderarea fata de cei de alta denominatiune, reflectata in atitudinea dusmanoasa a celor care publica in Saptamana Mare atacuri la persoana, se remarca la o simpla privire a articolelor in lant publicate de anumite site-uri ortodoxe, profitand de ocazia iesirii din cultul penticostal a pastorului Valdimir Pustan.

De fapt, unii nu au alta preocupare duhovniceasca decat sa „stea la colt si sa vaneze” de pe unde pica vreun subiect de scandal la „sectari” sau „rataciti” sau ce alte jigniri le mai vin prin minte, in spiritul libertatii religioase asigurate de Constitutia Romaniei. Nici macar faptul ca e postul Pastelui, Saptamana Patimilor Mantuitorului nu-i opreste sa improaste cu noroi, pentru ca repulsia fata de tot ce e altfel, tot ce nu se aliniaza la crezul majoritar este evidenta si „sectarii” reprezinta un real „pericol”, care trebuie contracarat imediat.

De fapt, avalansa de atacuri din presa in Saptamana Mare nu il vizeaza in mod special pe Vladimir Pustan, ci este o ocazie minunata pentru unii de a-si manifesta o data in plus aversiunea fata de cei care nu impartasesc aceeasi credinta si de a asmuti publicul impotriva „pericolelor sectare”.

Duminica e Invierea, Sarbatoarea pe care cei de alta denominatiune, desi nu o serbeaza in acelasi mod, ii acorda atentia cuvenita printr-un spirit de toleranta, inaltand mai presus de toate Jertfa Mantuitorului, aducand lauda si multumiri Celui care aduce lumina zilei si are mila de toti, fie ortodox, penticostal, catolic, evanghelist, adventist s.a.m.d, prin cantari, rugaciuni si programe dedicate Mantuitorului lumii, Acela care a murit, a inviat, S-a inaltat la cer si are sa vina in curand.

Vino, Doamne Isuse!

Surse:

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/03/scurt-istoric-al-sectei-penticostale.html

http://www.apologeticum.ro/2014/04/atentie-un-inselat-penticostal-reuseste-sa-creeze-o-noua-secta-profitand-de-naivitatea-oamenilor/

http://www.pelerinortodox.com/atentie-un-inselat-penticostal-reuseste-sa-creeze-o-noua-secta-profitand-de-naivitatea-oamenilor/

Mai citeste si:

Celebrul actor Chuck Norris a devenit pastor. Acum se lupta sa castige suflete pentru Hristos!

Isus revine! Pocaiti-va, caci imparatia cerurilor este aproape!

Ne vom recunoaste unul pe altul in Imparatia Cerurilor? Raspunsul il gasim in Evanghelia dupa Luca!

 

%d blogeri au apreciat: