Viitor sumbru pentru America: declinul religios a atins cote alarmante

Viitor sumbru pentru America: declinul religios a atins cote alarmante

61Years-700x525
Numarul americanilor care merg regulat la biserica a scazut dramatic de-a lungul ultimilor 15 ani. Potrivit unui studiu al companiei Taylor & Francis Group, in anul 2013 s-a inregistrat un minim al credinciosilor practicanti in Statele Unite, potrivit Richard Dawkins.

Analiza s-a bazat pe informatii riguroase privind asistenta la slujbele religioase, membrii congregatiilor, rugaciunile si sentimentele religioase.

Graficul intocmit arata modificarea relatiei cu religia de-a lungul anilor si indica anumite cresteri si scaderi ale activitatii religioase din Statele Unite. In timpul perioadei post-razboi, in era boom-ului din anii ’50, a existat o renastere a religiei. Atunci momentul a fost considerat o a treia mare renastere. Au venit apoi schimbarile sociale din anii ’60, iar declinul in relatia cu Biserica s-a oprit la sfarsitul anilor ’70.

Dar acum declinul este mult mai mare decat cel din anii ’60 si ’70. Mersul la biserica si rugaciunea sunt lucruri mai putin frecvente in randul americanilor, iar numarul persoanelor care se declara atee este in crestere. In plus, tot mai putini oameni din Statele Unite spun ca religia reprezinta o parte importanta a vietii lor.

Sursa: ziare.com; richarddawkins.net

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.