Victoria asupra mortii

Ioan 11: 25,26 Isus i-a zis: „Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai.  Si oricine traieste, si crede in Mine, nu va muri niciodata. Crezi lucrul acesta?

Cand Domnul Isus a exclamat triumfator la cruce: „S-a ispravit!“, a pasit ca Invingatorul de pe Golgota. Prin lucrarea Sa de pe cruce a biruit pacatul, lumea si pe diavolul. Nimeni nu a inteles acest lucru, cand Mantuitorul a murit, a fost luat de pe cruce si a fost pus intr-un mormant. Se parea ca diavolul si acolitii lui obtinusera victoria.

Domnul Isus a inviat insa a treia zi si astfel a iesit la iveala toata biruinta castigata de El pe cruce. El a fost inviat prin slava Tatalui. Prin invierea Fiului Sau, Dumnezeu a exprimat deplina Sa satisfactie in legatura cu lucrarea Domnului Isus. El, care n-a făcut niciodata pacat, care a implinit in totul voia lui Dumnezeu si care a suferit si a murit pentru pacatele altora, nu putea ramane in mormant. Dumnezeu L-a inviat.

Acum, toti oamenii credinciosi sunt partasi ai acestei victorii. Ei nu trebuie sa se teama de moarte, nici nu sunt fara mangaiere, cand un om iubit lor este luat de la ei prin moarte.

Ei stiu ca Domnul Isus a nimicit pe acela „ce are puterea mortii, adica pe diavolul, si izbaveste pe toti aceia, care prin frica mortii erau supusi robiei toata viata lor“. „Moartea a fost inghitita de biruinta. Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte?“