You are currently viewing Vesti surprinzatoare din Israel: numarul evreilor mesianici creste. In fiecare an, noi congregatii

Vesti surprinzatoare din Israel: numarul evreilor mesianici creste. In fiecare an, noi congregatii

In ultimele decenii, miscarea Iudaismul Mesianic – evreii care L-au acceptat pe Isus ca Mesia – a crescut constant, in special in Statele Unite. Iudaismul mesianic este o miscare moderna cu un trecut stravechi. 

Dupa ce Israelul a devenit o natiune in 1948, numarul de credinciosi evrei care cred in Isus a cescut la nivel mondial, aproape in paralel cu imigratia evreiasca in Israel, relateaza Charisma News.

Pentru ca Israelul este situat intr-o zona extrem de periculoasa a lumii, inconjurat de tari arabe, evreii care traiesc acolo manifesta o anumita doza de anxietate intrucat au fost amenintati de vecinii lor cu exterminarea.

Confruntati cu asemenea conditii de viata, oamenii au devenit precauti cu privire la „straini”. Prin urmare, misiunile crestine la evreii din Israel sunt adesea vazute cu suspiciune. Cu toate acestea unele au avut succes, mai ales daca sunt simpatizate de Iudaismul Mesianic. Lucrarea de evanghelizare primara in Israel nu se face prin intermediul misiunilor, ci prin intermediul congregatiei mesianice locale.

Cele mai mari congregatii mesianice sunt in Tiberias, K’far Saba, Netanya, Ierusalim si Joffa. Exista mai mult de 150 de congregatii in Israel, avand un numar de 15.000 evrei mesianici, dintre care circa 60 la suta vorbesc limba rusa ca limba materna. Numarul de biserici a crescut in ultimii 20 de ani, asa cum s-a intamplat si in Statele Unite si in alte tari.

Aproape in fiecare an, se formeaza una-doua congregatii noi, ca urmare a evreilor care revin din intreaga lume.

Evreii mesianici au fost tolerati, apoi acceptati in Israel. Ei nu mai sunt perceputi ca o amenintare la adresa israelienilor, din cauza prejudecatilor acestora de 2000 de ani, ci recunoscuti acum ca prieteni, cetateni si un segment activ al societatii israeliene.

Sursa: Acontecercristiano

This Post Has One Comment

  1. abbu

    Gresit evreii mesianici care in mare parte sunt crestini, nu sunt acceptati in Israel decat eventual ca turisti pe termen limitat.Comunitatea s-a restrans la 15-20.000 persoane, unele au disparut (dimona)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.