Versetul din Ioan 3:16 a transformat complet viata unui musulman din Bangladesh. Acesta l-a acceptat pe Iisus ca Mantuitor, dupa ce a citit versetul 3:16 din Evanghelia dupa Ioan. Desi a fost discriminat de comunitatea locala, credinta lui a fost intarita deoarece este ferm convins ca Hristos este calea adevarata.

Anil-numele a fost schimbat din motive de securitate- s-a nascut intr-o familie de musulmani si a fost educat intr-un mod riguros specific acestei religii.

Ulterior el a terminat o facultate de studii avansate despre islam in Arabia Saudita, apoi a devenit profesor la o Universitate islamica, relateaza Acontecer Cristiano.

Cum a inceput totul

Povestea lui privind convertirea la crestinism a inceput in capitala Arabiei Saudite, Riyadh. Acolo a avut parte de o experienta care i-a schimbat viata pentru totdeauna. Anil a mers la o adunare publica in care erau infierati „necredinciosii” care au tradat islamul.

La un moment dat, un barbat s-a apropiat de el si i-a dat o brosura in limba araba. Cand Anil a citit materialul, a fost profund impresionat de versetul din Evanghelia dupa Ioan 3:16, care spune: „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

Nu am citit niciodata ceva de genul acesta, in cartile islamice. Atunci am decis ca trebuie sa aflu cat mai multe despre Iisus. Am descoperit ca pasajul facea parte dintr-o carte sacra numita Injeel Sharif (Noul Testament), care a fost scrisa cu mult inaintea Coranului”, a spus Anil.

Intre timp, el s-a pregatit pentru a sustine teza de doctorat. Cu aceasta ocazie, Anil a avut posibilitatea de a vizita 16 tari musulmane intr-o calatorie de studiu. Cand a ajuns in Irak, el a cautat o biserica. „Am cautat un pastor, am vorbit cu el, i-am cerut sa ma boteze si el a fost de acord”.

Dupa terminarea studiilor, Anil s-a intors in Bangladesh, unde a inceput sa lucreze ca profesor de literatura intr- o universitate islamica. Aici insa, prin comportamentul sau, a trezit suspiciune in randul colegilor de breasla.

Nu mai citeam Coranul

Nu mai citeam Coranul si atunci ei au devenit banuitori. Intr-o zi, cineva m-a vazut citind Biblia in limba araba. Am fost denuntat de acesta rectorului, care m-a intrebat daca m-am convertit la crestinism. I-am spus ca sunt un urmas al lui Iisus, iar rectorul m-a concediat chiar in acea clipa”, a relatat Anil.

Vestea convertirii lui Anil s-a raspandit repede, iar cateva zile mai tarziu a fost rapit de membrii unui grup islamic radical.

Au vrut sa ma ucida. Mi-au taiat venele de la picioare, si m-au lovit peste tot, chiar in fata familiei mele”. Dupa cateva zile a fost din nou batut de musulmanii din moscheea locala. Familia lui nu a fost niciodata de acord cu decizia lui de a parasi islamul si l-a dezmostenit.

El a fost marginalizat de intreaga comunitate locala si de cate ori gasea un loc de munca era concediat de indata ce se afla ca e crestin.

In Bangladesh, mai putin de 0,5% din populatie este crestina. Avand in vedere cresterea persecutiei religioase, Anil a decis sa dea aceasta marturie pentru a incuraja si alti crestini aflati in dificultate.