Versete biblice despre casatorie

Versete biblice despre casatorie

Versete biblice despre casatorie

Eclesiastul 9: 9 Gusta viata cu nevasta pe care o iubesti, in tot timpul vietii tale desarte pe care ti-a dat-o Dumnezeu sub soare, in aceasta vreme trecatoare; caci aceasta iti este partea in viata in mijlocul trudei cu care te ostenesti sub soare.

Proverbele 5: 15 Bea apa din fantana ta si din izvoarele putului tau.

Proverbele 5: 18-20 Izvorul tau sa fie binecuvantat, si bucura-te de nevasta tineretii tale. Cerboaica iubita, caprioara placuta: fii imbatat tot timpul de dragalasiile ei, fii indragostit necurmat de dragostea ei! Si pentru ce, fiule, ai fi indragostit de o straina si ai imbratisa sanul unei necunoscute?

1 Corinteni 7: 3 Barbatul sa-si implineasca fata de nevasta datoria de sot; si tot asa sa faca si nevasta fata de barbat.

Efeseni 5: 22,23 Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului; caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului.

Efeseni 5: 25-28 Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatat-o prin botezul cu apa prin Cuvant, ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana. Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine isi iubeste nevasta se iubeste pe sine insusi.

.

Efeseni 5: 31-33 „De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup.” Taina aceasta este mare – (vorbesc despre Hristos si despre Biserica). – Incolo, fiecare din voi sa-si iubeasca nevasta ca pe sine; si nevasta sa se teama de barbat.

1 Timotei 5: 8 Daca nu poarta cineva grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, s-a lepadat de credinta si este mai rau decat un necredincios.

Coloseni 3: 18,19 Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri, cum se cuvine in Domnul. Barbatilor, iubiti-va nevestele si nu tineti necaz pe ele.

1 Petru 3: 7 Barbatilor, purtati-va si voi, la randul vostru, cu intelepciune cu nevestele voastre, dand cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor mosteni impreuna cu voi harul vietii, ca sa nu fie impiedicate rugaciunile voastre.

Tit 2: 4,5 ca sa invete pe femeile mai tinere sa-si iubeasca barbatii si copiii; 5. sa fie cumpatate, cu viata curata, sa-si vada de treburile casei, sa fie bune, supuse barbatilor lor, pentru ca sa nu se vorbeasca de rau Cuvantul lui Dumnezeu.

Versete biblice despre casatorie – STUDIAZA BIBLIA GRATUIT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.