Vaticanul critica votul irlandez pentru casatoriile gay: O infrangere a omenirii

vatican_08662200Votul din Irlanda, in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, este o „infrangere pentru omenire”, a declarat un inalt oficial de la Vatican. Aceasta este prima reactie a Sfantului Scaun la referendumul de saptamana trecuta.

„Nu o infrangere pentru principiile crestine, ci o infrangere pentru omenire”, a spus secretarul de Stat Pietro Parolin. „Am fost foarte intristat de acest rezultat”, a spus cardinalul, potrivit Reuters.

Parolin, cel mai inalt dintre oficialii Papei Francisc, a adaugat ca referendumul a demonstrat ca Biserica trebuie sa-si imbunatateasca modul in care predica mesajele crestine.

„Biserica trebuie sa tina cont de aceasta realitate, dar in sensul in care isi intareste angajamentul fata de evanghelizare”, a explicat acesta.

Comentariile cardinalului italian demonstreaza, potrivit sursei citate, socul cu care Vaticanul a primit victoria coplesitoare a referendumului pentru casatoriile homosexuale in tara traditional catolica.

Dupa vot, arhiepiscopul de Dublin, Diarmuid Martin, a afirmat ca „Biserica trebuie sa se uite bine la realitate”.

Papa Francisc a avut un ton mai apropiat homosexualilor decat multi catolici conservatori si chiar a comentat la un moment dat: „Daca o persoana e gay si il cauta pe Dumnezeu, cine sunt eu sa il judec?”.

Cu toate acestea, Papa nu a dat semne ca ar dori sa relaxeze dezaprobarea ferma a casatoriilor homosexuale sau doctrina Bisericii privind faptul ca actele homosexuale sunt pacatoase, in vreme ce homosexualitatea in sine nu e.

Mai mult pe: Ziare.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.