imagenes-jesus-23Si un lepros s-a apropiat de El, i s-a inchinat si i-a zis: „Doamne, daca vrei, poti sa ma cureti“.
Matei 8.2

Dupa ce a infatisat in cuvantarea de pe munte caracterele acelora care sunt partasi la Imparatia Sa, Domnul a coborat langă popor, ca sa-l izbaveasca de urmarile pacatului si de puterea diavolului.

Multimi de oameni au mers dupa Domnul. Acel lepros stia ca Domnul avea putere sa-l vindece, dar el se indoia de voia Domnului. Isus a intins mana si i-a zis: „Da, vreau, fii curatat!“.

Indata, acel om a fost curatat. Lepra este un simbol al pacatului, un rau fara alt mijloc de vindecare decat puterea Domnului.

Sa observam cat de evidenta este gloria Persoanei lui Hristos si in aceasta vindecare, ca si puterea si bunatatea Sa. Domnul a intins mana, S-a atins de lepros si leprosul a fost curatat.

Tot ceea ce este Dumnezeu in putere si har era acolo in Isus, inatacabil prin pacat si la dispozitia pacatosilor.

Leprosul nu si-a ascuns starea si a crezut ca Domnul il poate vindeca. Incercarea de acoperire a starii de pacat este cea mai mare greseala de care se poate face vinovat un suflet.

Totusi, oamenii, fara exceptie, se dau inapoi de la a-si marturisi cu sinceritate starea reala si faptele in fata Domnului. Dar cine isi marturiseste starea lui cu o pocainta reala inaintea Mantuitorului va gasi iertare pentru pacatul lui.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.