Universitatea Andrews a elaborat un document oficial care clarifica principiile Scripturii referitoare la homosexualitate

Andrews-Seminary-1Seminarul Teologic al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea a aprobat un document despre homosexualitate, prin care doreste sa „stabileasca in mod clar principiile Scripturii referitoare la orientarile si practicile homosexuale, precum si modul privind interactiunea cu persoanele orientate catre acelasi sex.

Documentul de 21 de pagini, la care s-a lucrat timp de 6 luni si intitulat „Intelegerea viziunii biblice despre practicile homosexuale si grija pastorala”, a fost adoptat in unanimitate.

Membrii seminarului au hotarat ca aceasta declaratie trebuie in mod expres adoptata, deoarece „avem datoria de a stabili in mod clar pentru toti invataturile Scripturii cu privire la aceste aspecte si sa oferim o perspectiva biblica … ca raspuns la presiunea crescuta a societatii pentru ca biserica sa normalizeze comportamentul homosexual …

Prin urmare, desi sunt multe aspecte de discutat pe tema referitoare la sexualitate, aceasta declaratie se limitează strict la problematica practicii homosexuale. Nu pretinde sa raspunda la toate intrebarile legate de aceasta problema provocatoare, dar incearca sa ofere un punct de vedere bazat pe cuvantul biblic si sa demonstreze o atitudine respectuoasa fata de persoanele din aceasta categorie, care doresc sa cunoasca Adevarul.

Jiri Moskala, decanul seminarului din campusul de la Universitatea Andrews – Centru pilot al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, a spus ca este multumit de acest document. „Este un studiu foarte bine documentat, echilibrat, centrat pe Dumnezeu, fundamentat pe Biblie si orientat spre har” a declarat el.

Documentul a fost realizat pe baza colaborarii dintre Consiliul de conducere al Universitatii Andrews, seminarul facultatii, Uniunea de Conferinte Lake, Diviziunea America de Nord si Institutul de Cercetare Biblica din cadrul Conferintei Generale, relateaza Adventist Review.

A fost consultat fiecare dintre aceste grupuri pentru redactarea versiunii finale a acestui document care ofera un punct de vedere biblic despre o problema extrem de delicata. Spre deosebire de alte documente de acest fel, declaratia aceasta reprezinta o combinatie intre studiul biblic si abordarea pastorala”, a conchis Moskala.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.