Unde se tratează urgențele stomatologice la Sibiu?

Unde se tratează urgențele stomatologice la Sibiu?

Unde se tratează urgențele stomatologice la Sibiu

Să nu-mi spuneți că n-ați avut vreodată o durere de dinți. Din aceea că-ți vine să te urci pe pereți și să urli.

Pentru sibieni am o veste bună. Există o clinică unde se pot trata în cel mai elegant mod urgențele stomatologice la Sibiu.

Și pentru vizitatorii aflați în trecere prin oraș, dacă au ghinionul să-i apuce durerea de măsea taman atunci, găsim aici o echipă profesionistă de dentişti, orientată către pacienți.

Dacă te confrunți cu simptome ce indică o urgență stomatologică, atunci este recomandat să ceri ajutorul unui medic stomatolog.

Unde se tratează urgențele stomatologice la Sibiu

Și chiar dacă nu ai o urgență stomatologică, poți apela la acești medici din Sibiu. În baza unui plan de tratament personalizat oferă soluții pentru profilaxie, odontologie, estetică dentară, pedodonție, parodontologie, protetică, endodonție la microscop, tratamente cu laser stomatologic, ortodonție, radiologie, implantologie, chirurgie, stomatologie generală …

Urgențe stomatologice

Ce înseamnă de fapt urgențe stomatologice? Durere mare care nu cedează la analgezice, infecție dentară cu edem al obrazului, sau un traumatism dentar.

Tratamentul de urgență pentru afecțiunile dentare are ca scop eliminarea durerii până la momentul în care se poate realiza un tratament complet și complex și constă în cele mai multe dintre situații în realizarea unui drenaj endodontic, aplicare pansament calmant sau realizare anestezie locală.

În cadrul tratamentului de urgență, pacienții pot primi îngrijiri medicale pentru situații de natură: durere dentară, trauma dentară, sângerări dentare neobișnuite, recimentarea unor lucrări dentare (coroane, punți dentare) în situații care necesită aceste intervenții în regim de urgență.

Durerile de dinți sunt întotdeauna urgențe în stomatologie. Dacă ai durere de dinți la rece sau dulce vei încerca să eviți să mănânci pe partea cu dintele dureros. În această etapă, în principiu, nervul dintelui mai poate fi salvat. Atunci când suferi de durere de dinți doar la cald încearcă să mănânci lucruri ușor reci. Dacă nu tratezi această durere poți ajunge în situația în care ți se umflă fața.

Și după detartrajul dentar pot apare dureri ușoare până la moderate ale dinților. În general aceste neplăceri trec de la sine în câteva zile. Utilizarea unei paste de dinți cu fluor ameliorează simptomele și scurtează perioada în care este resimțită durerea.

.

Dinții umflați reprezintă urgențe în stomatologie. Dacă ți s-a umflat un dinte cariat clătește bine cu apă de gură și încerca să tragi prin succiune din dintele în cauza. Încearcă să îndepărtezi pe cât se poate resturile alimentare din carie.

Cel mai probabil trebuie administrat un antibiotic: Ex.: Augmentin sau Eritromicină la pacienții cu alergii la antibiotice. Pentru calmarea durerilor se mai administrează: Algocalmin, Nurofen, Paduden sau un alt antiinflamator preferat de pacient. În cazul unui dinte umflat este obligatorie prezența de urgență în cabinetul de medicină dentară. Antibioticele se administrează după prescripția unui medic și nu „după ureche”.

Dacă ai față umflată, este clar urgență stomatologică ! Dacă ai un dinte cariat ce a fost umflat în trecut în zona unde este față umflată acum clătește bine cu apă de gură și încearcă să tragi prin succiune din dintele în cauza. Este obligatorie prezentarea de urgență în cabinetul de medicină dentară.

Este un fapt obișnuit ca după intervenții chirurgicale pe os, așa cum este cazul unor extracții și a rezectiilor apicale, zona unde s-a lucrat să se edematieze. Edemul apare în primele câteva zile după intervenție cu un maxim la 48 ore după intervenție.

După 48 de ore se remite de la sine. Pentru a limita edemul se recomandă aplicarea pe față a unor comprese reci, dar nu cu gheață. Cu cât se aplică mai multe comprese cu atât edemul este mai restrâns că dimensiuni. Este importantă și administrarea de antibiotice și antiinflamatoare după rețeta prescrisă de medic.

.

În cazul în care edemul persistă mai mult timp decât perioada menționată mai sus se recomandă vizita medicului stomatolog. Dacă edemul persistă mai mult de 2-3 zile, apare febra, iar din plagă iese un lichid roșu-gălbui atunci trebuie să vizitezi medicul stomatolog.

Dinții rupți sunt urgențe în stomatologie! Dacă ai un dinte rupt este bine să te adresezi unui cabinet medical stomatologic în cel mai scurt timp. Păstrează bucata din dintele rupt în lapte sau ser fiziologic într-un recipient steril (sunt potrivite recipientele sterile destinate recoltării probelor de urină).

În funcție de mărimea părții rupte și a afectării dintelui partea pierdută poate fi „lipită” de restul dintelui. Pe lângă pierderea dintelui, mai poate fi afectat și osul în care a fost implantat dintele.

Dacă dintele a sărit cu totul din alveolă dentară dintele mai poate fi replantat. Adică repus pe poziția în care se află. Pentru această este foarte important să te prezinți cât mai repede la medic. Cel mai bine în primele 3 ore de la avulsie. Nu atinge sub nici o formă rădăcina dintelui.

Atinge doar coroana dentară și păstrează dintele în lapte sau ser fiziologic într-un recipient steril (sunt potrivite recipientele sterile destinate recoltării probelor de urină). Dacă locul de unde a sărit dintele sângerează muscă pe o compresă sterilă.

.

Atenție! Dacă fractura s-a produs ca urmare a unui traumatist ( accident sau conflict ) este recomandată apelarea numărului de urgență 112. În acest caz este bine să fii supus și unor examene medicale generale.

Lucrarea dezlipită ar putea fi considerată urgență în stomatologie. Dacă ai o lucrare dentară dezlipită curăț-o cât poți de bine. După aceasta poți folosi un adeziv de proteză (placă dentară) pentru a o menține provizoriu. O altă soluție este folosirea gumei de mestecat fără zahăr.

Dacă nu poți ajunge într-un timp scurt la medic atunci vei fi nevoit să folosești soluțiile prezentate anterior o perioadă mai lungă. La sfârșitul fiecărei zile sau ori de câte ori este nevoie va trebui să cureți din lucrare materialul folosit deja înainte de a-l schimbă cu unul nou.

La îndepărtarea lucrării pentru igienizare curăță și bonturile denare. Lucrările cimentate trebuiesc igienizate și atunci când sunt pe poziția lor, în gura pacientului.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.