Acasă » Unde se afla in prezent Chivotul Legamantului? O noua ipoteza lansata de un cercetator evreu (Audio&Video)

Unde se afla in prezent Chivotul Legamantului? O noua ipoteza lansata de un cercetator evreu (Audio&Video)

news_img_138064_106711

Un arheolog evreu si-a dedicat 25 de ani din viata pentru a gasi locul in care se afla ascuns „Chivotul Legii”, simbolul sacru si cel mai semnificativ al iudaismului.

Harry Moskoff, omul care este cunoscut si sub numele de „Indiana Jones evreul”, este de asemenea un cineast cunoscut, avand numeroase hobby-uri.

Moskoff si-a dedicat multi ani din viata cercetarii documentelor istorice si a rapoartelor arheologice referitoare la Chivotul Legii.

”In ultimii 25 de ani, am facut tot ceea ce este posibil sa identific locul in care se gaseste Makom Hamikdash (Chivotul Legii). In urma cercetarilor pe teren efectuate cat si a informatiilor din diverse documente oficiale, dar si neoficiale, pot afirma ca acesta se afla in zona in care pe vremuri se afla templul evreiesc”, a declarat Moskoff pentr Israel Breaking News.

El a avut intalniri cu autoritatile rabinice din Israel si reputati arheologi pentru a-i informa in legatura cu descoperirea sa.

In cartea Exodul 25:10-16, Dumnezeu ii spune lui Moise cum sa construiasca Chivotul Legii. Acesta este acoperit cu aur curat, avand doi heruvimi la capete. Chivotul a fost dat in custodia levitilor si a stat 40 de ani in desert in mijlocul poporului lui Israel.

Apoi, Chivotul Legamantului a fost tinut in primul Templu, care a fost construit de regele Solomon. El a fost plasat intr-o camera numita Sfanta Sfintelor, unde Marele Preot intra o singura data pe an.

Chivotul a fost vazut ultima data in anul 586 i.Hr., cand babilonienii au cucerit Ierusalimul si au distrus primul Templu. Ce s-a intamplat cu el ramane un mare mister pana in zilele noastre.

Moskoff considera ca In urma cercetarilor efectuate, Moskoff considera ca locul in care se afla Chivotul este chiar sub Muntele Templului.

Teoria sa bazata pe dovezile istorice, arheologice, topografice si biblice, sustine ca simbolul sacru al poporului lui Israel s-ar putea afla intr-o camera secreta, construita sub domnia regelui Solomon. Acesta a construit camera subterana pentru a ascunde Chivotul de pericolul invaziilor straine si cu scopul de a-l pastra intact pentru generatiile viitoare.

6 comentarii la „Unde se afla in prezent Chivotul Legamantului? O noua ipoteza lansata de un cercetator evreu (Audio&Video)”

 1. Ron Wyatt a descoperit inca din 1980 locul unde se afla Arca Legamantului ascunsa de Ieremia la asediul Ierudalimului scris in cartea Macabeilor. Deasemenea a descoperit Arca lui Noe, locul pe unde a trecut poporul Israel Marea Rosie, Sodoma si Gomora si Muntele Sinai unde s-au dat cele 10 Porunci. In youtube sunt videouri cu toate descoperirile. MARANATA

 2. Conform Apoc. 11.19, chivotul legământului este în cer, fiindcă, Dumnezeu n-ar fi putut să lase un lucru așa de important, la îndemâna oameniilor.

  1. Filip Gavrilă Marius

   Domul la îndrumat pe Moise cum să-l facă chivotul și altele, nu pentru a le lua. Cum poți să-ți închipui așa ceva ? Chivotul cu conținutul său, este acolo unde trebuie să fie și va fi înapoiat poporului Său, atunci când va veni vremea, de exemplu, când Va permite Dânsul, reântregirea Țării Domniei Sale. Până atunci, el este păzit de sufletul și duhul sfânt, ale celui care la confecționat atât pe el (chivotul), cât și Tablele Legii. Cu stimă Filip Gavrilă Marius

 3. Mult stimate domn cercetător și mai ales, evreu; Chivotul se află acolo unde trebue să fie și-l vom reprimi, atunci când va trebui, spre exemplu, în anul 2.158 !Te rog studiază-l pe Ieremia, cap.52/24-27 și Deuteronomul, cap.33/20-21 (doar câteva deosebit de impotante paragrafe, cu rugămintea ca în timpul studiului, să-ți oprești gândul, să-ți pecetluiești buzele, să-ți apleci spiritul, să cauți, să observi, să gândești, să-ți închipuești; dacă simți că inima ta dă greș, ia-o de la capăt de câte ori este nevoie, îndreaptă lucrurile pe loc și fă să se înscăuneze Creatorul pe tronul Său, Este un profund sfat, din cartea Iețira a lui Avraam. Dacă-mi permiți, încă o povață: binecuvântarea se descompune în 2-uă componente; 1)binecuvântarea propriu zisă și 2)o profeție. Acțiunea din Ieremia are loc, în anul 587/6 î.e.n. Cu stimă așdodeanul Filip Gavrilă Marius.

 4. Iancau Cristian-Lucian

  Lăudat să fie Domnul Slavei al Cerului și al Pământului, îi mulțumesc Domnului pentru că acest Chivot al Legământului este în Ceruri în Templul Lui Dumnezeu-Tatal Creator conform Cuvântului Lui Dumnezeu în Apocalipsa Cap. 11 cu vers.19 Noul Testamental. Slăvit să fie Domnul nostru Isus Hristos pentru că nu a fost dat să fie în mâinile oamenilor din zilele noastre. Îi dau Slavă Domnului pentru toate lucrurile făcute cu Înțelepciune și Putere.
  Amin! Amin! Amin!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.