news_img_138064_106711

Un arheolog evreu si-a dedicat 25 de ani din viata pentru a gasi locul in care se afla ascuns „Chivotul Legii”, simbolul sacru si cel mai semnificativ al iudaismului.

Harry Moskoff, omul care este cunoscut si sub numele de „Indiana Jones evreul”, este de asemenea un cineast cunoscut, avand numeroase hobby-uri.

Moskoff si-a dedicat multi ani din viata cercetarii documentelor istorice si a rapoartelor arheologice referitoare la Chivotul Legii.

”In ultimii 25 de ani, am facut tot ceea ce este posibil sa identific locul in care se gaseste Makom Hamikdash (Chivotul Legii). In urma cercetarilor pe teren efectuate cat si a informatiilor din diverse documente oficiale, dar si neoficiale, pot afirma ca acesta se afla in zona in care pe vremuri se afla templul evreiesc”, a declarat Moskoff pentr Israel Breaking News.

El a avut intalniri cu autoritatile rabinice din Israel si reputati arheologi pentru a-i informa in legatura cu descoperirea sa.

In cartea Exodul 25:10-16, Dumnezeu ii spune lui Moise cum sa construiasca Chivotul Legii. Acesta este acoperit cu aur curat, avand doi heruvimi la capete. Chivotul a fost dat in custodia levitilor si a stat 40 de ani in desert in mijlocul poporului lui Israel.

Apoi, Chivotul Legamantului a fost tinut in primul Templu, care a fost construit de regele Solomon. El a fost plasat intr-o camera numita Sfanta Sfintelor, unde Marele Preot intra o singura data pe an.

Chivotul a fost vazut ultima data in anul 586 i.Hr., cand babilonienii au cucerit Ierusalimul si au distrus primul Templu. Ce s-a intamplat cu el ramane un mare mister pana in zilele noastre.

Moskoff considera ca In urma cercetarilor efectuate, Moskoff considera ca locul in care se afla Chivotul este chiar sub Muntele Templului.

Teoria sa bazata pe dovezile istorice, arheologice, topografice si biblice, sustine ca simbolul sacru al poporului lui Israel s-ar putea afla intr-o camera secreta, construita sub domnia regelui Solomon. Acesta a construit camera subterana pentru a ascunde Chivotul de pericolul invaziilor straine si cu scopul de a-l pastra intact pentru generatiile viitoare.

%d blogeri au apreciat: