Un vis vechi de 30 de ani a devenit realitate: Va fi inaugurat primul Colegiu adventist de Medicina din Asia

Un vis vechi de 30 de ani a devenit realitate: Va fi inaugurat primul Colegiu adventist de Medicina  din Asia

csm_col-of-med-web_eb5ac7ff4aFilipine a omologat o scoala de medicina adventista pentru inceperea cursurilor in luna august. Aceasta este prima scoala medicala adventista din Asia si a sasea Facultate de Medicina a denominatiunii la nivel mondial.

Comisia pentru invatamantul superior din Filipine, a aprobat deschiderea „Colegiului de Medicina” din cadrul Universitatii Adventiste din Filipine, situata in campusul Silang din provincia Cavite.

„Programa educationala a intrunit cerintele stabilite de catre Consiliul International al Educatiei”, a declarat un lider al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.

Colegiul de Medicina care-si va deschide portile in august pentru 35 de studenti a fost conceput pentru a servi Diviziei de Sud Asia-Pacific, au declarat liderii adventisti.

„Suntem foarte incantati. Toti am lucrat din greu pentru aceasta zi. Se implineste un vis vechi de 30 de ani”, a declarat Dr. Peter Landless, director al Departamentului de Sanatate al Bisericii Adventiste mondiale.

Colegiul de Medicina va colabora cu Batangas Medical Center ca spital principal si cu Adventist Medical Center-Manila.

Denominatiunea a deschis cea de-a cincea scoala medicala in Peru in anul 2012. Alte scoli medicale adventiste se afla la Universitatea Loma Linda din Statele Unite, Universitatea Montemorellos din Mexic, Universitatea Adventista River Plate din Argentina si Universitatea Babcock din Nigeria.

„Avem planificata cea de-a saptea scoala medicala adventista pentru Divizia Africa Centrala si de Est. Pentru a indeplini misiunea noastra, mai ales in zonele sarace ale lumii, avem nevoie de cat mai multi medici care vorbesc limba pacientilor si au competentele culturale, in afara de a fi clinicieni excelenti”, a spus Lisa Beardsley-Hardy, din cadrul Departamentului Educatie al Bisericii Adventiste Mondiale.

Sursa: news.adventist.org

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.