Read Time:4 Minute, 50 Second

Un virus asemănător variolei se răspândește în Europa și America

Variola maimuței este o infecție virală, similară cu variola umană, însă mai ușoară decât aceasta. Primul caz a fost înregistrat în anii 70, în Republica Democrată Congo. Se caracterizează prin următoarele simptome: febră, dureri de cap și erupții cutanate care apar pe față și se răspândesc pe tot corpul.

Numărul de cazuri din Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu. Recent au fost identificate și confirmate cazuri de variola maimuței în Marea Britanie, Spania, Portugalia și Statele Unite.

Experții avertizează că virusul s-ar putea extinde și se pare că acest lucru chiar se întâmplă.

Vestea bună este că variola maimuței nu este nici pe departe la fel de mortală ca variola umană. Rata de deces pentru variola la om poate fi de până la 30 la sută, iar rata de deces pentru variola maimuței este de obicei mult mai mică.

Dar dacă variola suferă o mutație într-o nouă formă, mult mai periculoasă?

În mod normal, variola maimuței nu se răspândește cu ușurință de la o persoană la alta, însă încep să apară dovezile de „transmitere comunitară” în acest nou focar.

În Marea Britanie, numărul cazurilor confirmate a crescut oficial la 9, iar autoritățile încă nu știu cum se răspândește…

„Două noi cazuri de virusul variolei maimuțelor au fost confirmate în Marea Britanie, ridicând numărul total la nouă diagnostice confirmate începând cu data 6 mai. Virusul, deși de obicei „se autolimitează”, poate fi mortal pentru unul din 10 pacienți, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”.

Se sperase că aceste cazuri ar putea fi limitate doar la Marea Britanie, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Miercuri, oficialii din Portugalia au anunțat că au cinci cazuri confirmate și 15 „cazuri suspecte”…

„Autoritățile sanitare portugheze au confirmat miercuri cinci cazuri de variola maimuței (o infecție virală rară înrudită cu variola umană) la bărbați tineri, marcând un focar neobișnuit în Europa a unei boli limitate de obicei la Africa.

Direcția Generală pentru Sănătate din Portugalia a adăugat că investighează alte 15 cazuri suspecte și că toate au fost identificate luna aceasta în jurul capitalei Lisabona”.

Și în Spania ni se spune că există 23 de cazuri care prezintă în prezent simptome de variola maimuței…

„Autoritățile sanitare din Spania au emis o alertă cu privire la un posibil focar de variolă a maimuței după ce 23 de persoane au prezentat simptome compatibile cu infecția virală, care a fost deja detectată în Marea Britanie și Portugalia.

Ministerul Sănătății a spus despre cazurile suspecte (toate din regiunea Madrid) că nu au fost încă confirmate, dar că a fost emisă o alertă la nivel național, pentru a garanta un răspuns rapid, coordonat și în timp util”.

Urmează SUA

După informațiile primite din Portugalia și Spania, un reprezentant oficial de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a avertizat că este „foarte sigur că vom vedea cazuri în Statele Unite” …

„Având în vedere că sunt acum cazuri confirmate din Portugalia, cazuri suspecte din Spania, avem sentimentul că nimeni nu poate aprecia cât de mare și de expansiv ar putea fi acest focar. Și având în vedere cât de multe călătorii există între Statele Unite și Europa, sunt foarte sigură că vom vedea cazuri și în Statele Unite”, a declarat Jennifer McQuiston, director adjunct al diviziei CDC pentru agenți patogeni și patologie.

Și imediat, s-a întâmplat. Cu doar câteva ore în urmă, Departamentul de Sănătate Publică din Massachusetts a anunțat că un bărbat care a călătorit recent în Canada a fost testat pozitiv pentru virus …

„Un rezident din Massachusetts a fost testat pozitiv pentru variola maimuței, au confirmat miercuri oficialii din domeniul sănătății. Acesta fiind primul caz de virus detectat în Statele Unite în acest an.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Sănătate Publică din Massachusetts, pacientul este un bărbat adult care a călătorit recent în Canada. Departamentul a finalizat testarea inițială marți și a fost confirmat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”.

Fenomenul începe să se propage mult mai repede decât au anticipat specialiștii.

Aceasta este deja o criză internațională, iar National Public Radio (NPR) admite că „oficialii din domeniul sănătății nu au nici o idee de unde oamenii au luat virusul”…

„Oficialii din domeniul sănătății nu au nici o idee de unde oamenii au luat virusul. Și există îngrijorarea că virusul se poate răspândi prin comunitate – nedetectat – și posibil printr-o nouă cale de transmitere.

<Acest focar este rar și neobișnuit>, a declarat luni epidemiologul Susan Hopkins, care este consilierul medical principal al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit [UKHSA]”.

În mod normal este foarte dificil pentru o persoană să transmită variola maimuței altei persoane. Dar acum autoritățile ne spun că, în unele cazuri, variola maimuței pare să fi fost transmisă prin contact sexual

„În plus, există dovezi că virusul s-ar putea transmite printr-o nouă cale: contactul sexual. <Ceea ce este și mai bizar este găsirea de cazuri care par să fi dobândit infecția prin contact sexual>, a scris epidemiologul Mateo Prochazka de la UKHSA pe Twitter. <Aceasta este o nouă cale de transmitere care va avea implicații pentru răspunsul și controlul la focar>”.

Dacă acest lucru se dovedește a fi corect, atunci va avea implicații enorme.

Dar nu ar trebui să ne facem griji, pentru că autoritățile din SUA spun că au deja un vaccin pentru variola maimuțelor gata pregătit

„În 2019, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat primul vaccin pentru variola maimuței, care protejează de asemenea și împotriva variolei umane.

Acest vaccin face parte din Stocul Național Strategic (SNS), cea mai mare aprovizionare a națiunii de produse farmaceutice și consumabile medicale pentru a fi utilizate într-o urgență de sănătate publică, care este suficient de gravă pentru a duce la epuizarea proviziilor locale, a precizat agenția”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bucuria unui întemnițat Previous post Bucuria unui întemnițat
Suntem urmăriți pe net și datele Next post Suntem urmăriți pe net și datele noastre vândute industriei publicitare