Un print din familia regala kuweitiana risca condamnarea la moarte pentru ca s-a convertit la crestinism: “Daca ma vor omori, Il voi intalni pe Isus fata-n fata”

His-Excellency-Sheikh-MubarAbdullah al-Sabah risca condamnarea la moarte din cauza unei inregistrari in care respinge islamul, sustinand ca s-a convertit la crestinism.

Este print in Kuweit, locul unde islamul este principala religie si doar 4% din populatie este crestina. Abdullah al-Sabah face parte din familia regala a acestui stat si, in ciuda educatiei primite si a faptului ca toti membrii familiei sunt musulmani, a decis sa renunte la credinta islamica.

Printul din tara araba a vorbit despre convertirea sa intr-o inregistrare publicata de al-Haqiqa, post de televiziune crestin in limba araba, relateaza infovaticana.com.

Abdullah este constient de faptul ca ar putea fi ucis din cauza inregistrarii, dar marturiseste: ”Daca voi muri Il voi intalni pe Isus fata in fata.”

Conform unor relatari din Vatican Insider, al-Sabah a declarat: ”Daca ma omoara din cauza aceastei inregistrari, voi merge cu Isus Hristos si voi fi cu el in vesnicie.”

Printul nu se teme de represaliile pe care familia sa si statul kuweitian le vor lua impotriva lui si spune ca este linistit: „Sunt bucuros pentru alegerea mea, pentru ca adevarul Bibliei m-a ghidat pe calea cea buna.”

In inregistrarea lansata de canalul de televiziune arab, Abdullah vorbeste despre asa-numita „primavara araba” si gruparile islamice care terorizeaza lumea.

„Comunitatile islamice au dorit intotdeauna sa declanseze atacuri in diferite parti ale lumii, dar Dumnezeu a protejat si inca protejeaza lumea. Exista un dezacord intre diferitele grupuri islamice care au aparut in ultimul timp si am vazut cum ulterior ele au fost scindate in diferite fractiuni”, a declarat al-Sabah.

Inregistrarea cu printul kuweitian a avut o mare efervescenta si sustinere in multe tari din Asia de Vest, dar si o opozitie acerba din partea unor site-uri de orientare siita.

Convertirea de la islam la alte religii, in special crestinism, este o problema foarte grava in toate tarile musulmane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.