Un predicator al „prosperitatii” a solicitat membrilor congregatiei donatii pentru a cumpara un avion de lux

creflo-dollar-airplane

Donatii pentru a cumpara un avion

Invataturile „evangheliei prosperitatii” sunt false, dar castiga teren in intreaga lume, inclusiv in lumea occidentala, avertiza nu demult miscarea Lausanne.

Avertismentul a fost facut la o conferinta care a avut loc la Sao Paolo la care au participat peste 40 de oameni de stiinta, pastori si teologi de pe toate continentele, care s-au reunit pentru a dezbate natura „teologiei prosperitatii” si impactul sau asupra lumii.

Ultima stire din domeniul „prosperitatii” care a starnit numeroase reactii si critici in mediul online si nu numai, se refera la teleevangelistul american Creflo Dollar, care a solicitat membrilor congregatiei sale donatii pentru a achizitiona un avion de lux in valoare de peste 65 milioane dolari.

Predicatorul sustine ca Dumnezeu vrea sa binecuvanteze pe toti credinciosii cu bogatii pamantesti. El a starnit numeroase controverse dupa ce a anuntat ca solicita donatii pentru a cumpara un nou avion particular.

Donati cate 300 de dolari…

Creflo Dollar le-a solicitat celor peste 200.000 de adepti sa doneze cate 300 de dolari. Acestia sunt necesari pentru achizitionarea unui avion Gulfstream G650. Creflo doreste inlocuirea avionului vechi pe care il folosea si care a fost avariat la Londra, la aterizare.

„Daca toti fratii nostri, din intreaga lume, doneaza cate 300 de dolari fiecare, am putea achizitiona avionul in scurt timp”, a declarat purtatorul de cuvant al lui Dollar, Rick Hayes, intr-un videoclip pentru strangere de fonduri postat online.
CrefloDollar89Dollar este fondatorul si pastorul Bisericii World Changers Church International, o mega-biserica situata in College Park, Atlanta. Pastorul si familia sa locuiesc intr-un conac in valoare de 2.5 milioane dolari in cartierul exclusivist Sandy Springs.

Dollar a fost criticat de un jurnalist, care a demonstrat ca pastorul are o avere personala de 27 milioane dolari. Adica de 200 de ori venitul anual mediu al bisericii, care este de 29.640 dolari.

Dupa criticile privind solicitarea de donatii pe site-ul propriu pentru achizitionarea avionului, mesajul privind strangerea de bani a fost sters.

Sursa: acontecercristiano.net

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.