Un pastor prezbiterian avertizeaza: „Muzica crestina de astazi nu are nici baza biblica si nici continut teologic”

pastorAvantul muzicii crestine de calitate indoielnica din Brazilia, l-a determinat pe pastorul prezbiterian Heranandes Dias Lopes sa ia atitudine in legatura cu acest lucru.

„Astazi, in Brazilia, dar si in lume se difuzeaza o cantitate impresionanta de muzica crestina. Din pacate, ea satisface doar gustul celor care vor distractie”, a declarat pastorul pe site-ul Gospel Mais.

Dias Lopes, a explicat si aprofundat aceasta problema intr-un interviu televizat acordat pentru site-ul Gospel Mais. „Brazilia este recunoscuta in toata lumea pentru importanta, valoarea si influenta pe care o are in muzica crestina. Dar este de asemenea adevarat, trist si regretabil, ca aici se produce o cantitate insemnata de muzica crestina comerciala, fara continut teologic, fara fundament biblic si fara vreo valoare spirituala, a mentionat profund consternat reverendul Hernandes Dias Lopes.

 

El a deplans faptul ca artistii care interpreteaza aceasta muzica nu sunt tratati ca „adevarati inchinatori”, ci ca niste „actori”, ceea ce face din muzica crestina un fel de spectacol, unde interpretii trebuie sa faca ceva pentru a obtine aplauze. Muzica pe care Dumnezeu o agreeaza, are unele caracteristici distinctive.

In primul rand, originea sa este divina. Psalmul 40:3 spune: „Mi-a pus in gura o cantare noua, o lauda pentru Dumnezeul nostru”. Cantarea crestina este de la Dumnezeu, trebuie sa fie inspirata din Scriptura, trebuie sa exprime adevaruri crestine.

Nu poate fi o melodie oarecare, cu rima si ritm comercial, inselatoare si cu erori teologice. In al doilea rand, cantarea crestina e profund transformatoare pentru cel care o asculta. Ea conduce spre o viata noua pe cei care o asculta.

In al treilea rand, cantarea crestina are un scop. Este un imn de lauda pentru Dumnezeul nostru. Ea vine din cer si se intoarce la cer. Ea vine de la Dumnezeu si se intoarce la Dumnezeu”, a concluzionat reverendul.

Sursa: acontecercristiano

3 Comments

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.