Halloween-ul deschide usile catre intunericul spiritual

Multi oameni ignora sensul intunecat al Halloweenului si considera petrecerea data in noaptea de 31 octombrie, o simpla gluma. Cu toate acestea, cei mai multi dintre ei nu stiu ce reprezinta pentru ocultisti si satanisti aceasta sarbatoare.

„Poate nu va vine sa credeti, dar animalele sunt adesea ucise, iar copiii mici sunt maltratati in noaptea de Halloween”, a declarat pastorul Michael Snyder pentru publicatia Charisma News.

Desi aceasta sarbatoare are o relevanta deosebita in Statele Unite, Canada, Irlanda si Regatul Unit, originea Halloween-ului este atribuita Festivalului Samhain, sarbatorit de celti in Insulele Britanice intre 600 si 800 d.Hr.

Samhian-ul este o sarbatoare pagana care marcheaza sfarsitul verii. Ea tine intre 31 octombrie si 2 noiembrie si este considerata Anul nou celtic. In acest interval, vreme de doua zile, timpul s-ar opri, spun legendele celtice, iar bariera dintre lumi devine foarte subtire, oamenii putand intra in contact cu persoanele disparute (moarte), retrase in adancuri.

„Credeti sau nu, majoritatea practicilor noastre actuale de Halloween pot fi observate in aceste ritualuri si superstitii antice pagane”, spune Snyder.

Calendarul Wicca

In calendarul Wicca, cunoscut sub numele de „roata anului”, Samhain este una dintre cele mai importante sarbatori.

Roata anului reprezinta cele opt sarbatori celebrate in cursul anului și cunoscute sub denumirea de sabbaturi. Patru dintre acestea sunt sabbaturi mari și coincid cu vechile date cand celtii sarbatoreau festivalurile focului. Sabbaturile mici, sunt cele care cad de solstitii si echinoctii:

Samhain – Marele sabbat al mortilor (1 noiembrie), Yule – Micul sabbat al solstitiului de iarna, Imbolc – Mare sabbat (2 februarie), Ostara – Micul sabbat al echinoctiului de primavara, Beltane (in romana, Armindeni) – Mare sabbat (1 mai), Litha (in romana, Sanzienele sau Dragaica) – Micul sabbat al solstitiului de vara, Lughnasadh sau Lammas – Marele sabbat al recoltei (1 august), Mabon – Micul sabbat al echinoctiului de toamna)

„Poti sa te amuzi de astfel de practici, dar realitatea este ca acestea sunt foarte reale. Partea intunecata are si ea putere, iar cei care au parasit vrajitorie pot confirma lucruri care va vor surprinde”, a spus pastorul.

Snyder a mentionat experienta fostei vrajitoare Beth Eckert, care a relatat ca atunci cand era copil a fost dusa la un ritual satanic:

„De Halloween, satanistii folosesc copiii mici ca idoli sexuali pentru a se inchina. Alti copii au o soarta mult mai rea – moartea. Stiu ca acest lucru poate fi greu de crezut, dar este adevarat”, a spus el.

Biserica lui Satan

Pentru a consolida viziunea satanista despre Halloween, Snyder a impartasit modul in care biserica Satanei defineste sarbatoarea pe site-ul sau:

„In aceasta noapte suntem alaturi de cei care isi exploreaza propriul intuneric interior, pentru ca stim ca se vor bucura de scurta lor experienta din „lumea umbrelor”.

Satanistii considera Halloweenul drept una dintre cele mai importante sarbatori ale anului. La pagina 96 a Bibliei satanice, Anton LaVey (Fondatorul bisericii lui Satan) scria. „Dupa ziua de nastere in sine, cele doua festivaluri satanice principale sunt Walpurgisnacht – Noaptea Valpurgiei – (Noaptea Sf. Valburga) si Halloween”.

„Trebuie sa intelegeti ca participarea la practici oculte poate deschide usile catre intuneric spiritual pentru voi si intreaga familie. Daca faceti asta, e alegerea voastra. In ceea ce ma priveste, eu si casa mea, il vom sluji pe Domnul”, a incheiat Snyder.