Un pastor american ia atitudine: “Nu mai exista rusine si nici decenta ” – pantaloni scurti, slapi si tricouri murdare in Biserica…

Un pastor din Statele Unite ale Americii a luat atitudine impotriva acelor credinciosi care vin imbracati indecent la Biserica. El este deranjat de faptul ca membrii congregatiei sale vin sa se roage imbracati in tinute total neadecvate, sau chiar “vulgare”, dupa cum s-a exprimat predicatorul.

Pastorul DeBonville din Biserica Bunul Pastor din Massachusetts sustine ca, in ultimul timp, credinciosii nu mai au nici un respect in ceea ce priveste alegerea tinutei atunci cand vin la biserica.

Unii barbati vin imbracati in pantaloni scurti, slapi, tenisi si tricouri murdare, in timp ce femeile intra in biserica in tinuta de zi cu zi din gospodariile lor.

“Nimeni nu se imbraca in mod corespunzator pentru a merge la biserica. Nu puteti intra in casa lui Dumnezeu ca intr-o piata sau intr-un bar. Nu mai exista rusine si nici decenta”, a predicat pastorul. Cu toate acestea, multi credinciosi nu sunt de acord cu cerinta pastorului de a se imbraca in mod corespunzator cand merg la biserica, argumentand ca “Dumnezeu nu se uita la imbracaminte, ci la adevaratele intentii ale omului”.

Rezolvarea acestei “probleme” nu e asa simpla pe cum pare. Biblia considera importanta decenta in Casa de rugaciune, iar pastorii subliniaza frecvent acest aspect, desi multi credinciosi il ignora, a comentat pentru CNN scriitorul John Blake.

La randul ei, Constance M. Cherry, o binecunoscuta profesoara de religie si autoare a multor lucrari crestine, spune ca felul cum se imbraca credinciosii dezvaluie multe aspecte despre comportamentul lor social.
“Multi adolescenti si tineri apreciaza sistemul de valori in raport cu satisfactia lor personala si modelul pe care societatea actuala il promoveaza”, sustine ea.

Sursa: Acontecercristiano

6 thoughts on “Un pastor american ia atitudine: “Nu mai exista rusine si nici decenta ” – pantaloni scurti, slapi si tricouri murdare in Biserica…

  1. textul acre vorbeste despre faptul ca Dumnezeu priveste la inima este luat din context de catre oameni si citat pentru a scuza devieri clare de la ceea ce Dumnezeu asteapta de la noi. din pacate samanta aceasta de neghina este inca semanata de nenumarati lupi si familiile lor, prin predicare si exemplu personal… s-a semanat vant si acum se secera furtuna…

    1. E crestinesc sa fii imbracat cuviincios in biserica si nunumai,ci in tot drumul vostru prin lume.Iar eu vad buna cuviinta in felul urmator;Femeile sa fie curate,chiar daca nu au un parfum,nici nu recomand parfumuri sa nu para a mandrie.Un sapun cu parfumul sau e deajuns ptr a fi curata.Poate face exceptie cand trebuie sa-ti aplici antiperspirante vara sau ori de cate ori e nevoie(daca ai vreo boala) ptr.a nu deranja olfactiv,dar nu te incarca cu tot felul de parfumuri nejustificativ.Nu te afisa cu tot felul de creme de infrumusetare,asta inseamna nesmerenie,la fel ca si rujul.Ofensezi pe Dumnezeu,adica te faci mai frumoasa decat te-a facut El.Mandria stiti unde duce.Imbracate cu vesminte care sa-ti acopere formele corpului care sant pudice ,atat femeile cat si barbatii,Nu imbracati veesminte mulate sau transparente(,barbati sau femei),ele trebuie sa nu scoata in evidenta formele corporale.Picioarele trebuiesc acoperite de ambele parti(barbati sau femei).Sant atatea si atatea lucruri referitoare la buna cuviinta.Astea trebuie sa primeze la afisarea unui crestin oriunde merge,dar mai ales cand merge la biserica.Daca nu umbli in smerenie ,nu umbli cu Dumnezeu,clar.Afisarea cu tot felul de obiecte scumpe;ochelari,cravate,butoniere,masini,etc etc,este nesmerenie.Cravata nu e un obiect vestimentar crestin,nu acopera goliciunea ci exprima un grad de afisare,un grad de superioritate.E un obiect de vestimentatie lumesc,atata timp cat nu-l porti ca pe un val(bazma,sal) care-ti acopera capul tot timpul sau o palarie care te protejaza de soare,sau o caciula de frig.Cravata nu o porti la sapa,pe santier,sau cand cari lemne din padure.Cravata e un accesoriu de mandrie ca si cu ochelarii de soare,cu exceptia celor medicali.Mantuitorul a colindat tinuturi unde mai tot timpul e soare si nu cred ca purta ochelari de soare,si nici cravata.Invatati fratilor prima si prima data sa va smeriti,si dupa aceea cautati pe Dumnezeu.

  2. E crestinesc sa fii imbracat cuviincios in biserica si nunumai,ci in tot drumul vostru prin lume.Iar eu vad buna cuviinta in felul urmator;Femeile sa fie curate,chiar daca nu au un parfum,nici nu recomand parfumuri sa nu para a mandrie.Un sapun cu parfumul sau e deajuns ptr a fi curata.Poate face exceptie cand trebuie sa-ti aplici antiperspirante vara sau ori de cate ori e nevoie(daca ai vreo boala) ptr.a nu deranja olfactiv,dar nu te incarca cu tot felul de parfumuri nejustificativ.Nu te afisa cu tot felul de creme de infrumusetare,asta inseamna nesmerenie,la fel ca si rujul.Ofensezi pe Dumnezeu,adica te faci mai frumoasa decat te-a facut El.Mandria stiti unde duce.Imbracate cu vesminte care sa-ti acopere formele corpului care sant pudice ,atat femeile cat si barbatii,Nu imbracati veesminte mulate sau transparente(,barbati sau femei),ele trebuie sa nu scoata in evidenta formele corporale.Picioarele trebuiesc acoperite de ambele parti(barbati sau femei).Sant atatea si atatea lucruri referitoare la buna cuviinta.Astea trbuie sa primeze la afisarea unui crestin oriunde merge,dar mai ales cand merge la biserica.Daca nu umbli in smerenie ,nu umbli cu Dumnezeu,clar.Afisarea cu tot felul de obiecte scumpe;ochelari,cravate,butoniere,masini,etc etc,este nesmerenie.Cravata nu e un obiect vestimentar crestin,nu acopera goliciunea ci exprima un grad de afisare,un grad de superioritate.E un obiect de vestimentatie lumesc,atata timp cat nu-l porti ca pe un val(bazma,sal) care-ti acopera capul tot timpul sau o palarie care te protejaza de soare,sau o caciula de frig.Cravata nu o porti la sapa,pe santier,sau cand cari lemne din padure.Cravata e un accesoriu de mandrie ca si cu ochelarii de soare,cu exceptia celor medicali.Mantuitorul a colindat tinuturi unde mai tot timpul e soare si nu cred ca purta ochelari de soare,si nici cravata.Invatati fratilor prima si prima data sa va smeriti,si dupa aceea cautati pe Dumnezeu.

    1. Andreï, sunt de acord cu cele spusede dvs, atat timp cat acestea sunt Bblice, totusi nu este necesr o basma nici un shalsau batic nici fular pentru acoperirea capului caci „”Domnul i-a dat femeii parul ca învelitoare à capului”” spune Ap Pavel… totusi parul trebuie sa fie de o lungime cu care femei

  3. Stimate Andreï, Foarte de acord cu cele spuse de dvs ata timp cat totul este Biblic, în afara de faptul ca acoperirea capului se face cu parul dupa cum spune si fr apostol Pavelca ” Femeii i s-a dat parul ca învelitoare à capului””!
    Numai ca parul trebuie sa aiba lungimea necesara cu care capul sa poata fi acoperit( ridicat si prins sau strâns într-un coc, ca sa acopere capul…NU atat de SCURT încât sa semene mai degraba cu un om în loc sa semene cu o femeie…ceea ce ar fi o dezonoare la adresa lui Dumnezeu…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: