Un om foarte bogat a decis sa-i arate fiului sau cum traiesc saracii: Ce lectie de viata a primit de la copil

Un om foarte bogat a decis sa-i arate fiului sau cum traiesc saracii: Ce lectie de viata a primit de la copil

2Odata, un om foarte bogat a decis sa mearga intr-o calatorie cu fiul sau pentru a-i demonstra acestuia cum traiesc oamenii saraci.

Ei au petrecut cateva zile la o ferma a unei familii foarte sarace. Cand s-au intors acasa tatal si-a intrebat fiul daca i-a placut calatoria.

Mi-a placut”, i-a raspuns acesta.

Ai vazut cat de saraci pot fi oamenii?” intreaba ispititor barbatul.

O da!” exclama baiatul!

Ce concluzii ai tras din aceasta aventura?” insista curios tatal.

A urmat un raspuns cu totul neasteptat:

Eu am vazut ca noi avem un singur caine, pe cand ei au patru; noi avem o piscina cat jumatate de curte, ei au un izvor care nu are capat; curtea noastra este iluminata de zeci de lampi electrice, pe cand ei sunt luminati de stele; noi avem o terasa de cativa metri, lor le apartin campurile care se intind pana la orizont; noi avem o curte de cativa ari, ei traiesc in libertate deplina; noi cumparam mancarea, ei cresc totul pe langa casa; in jurul casei noastre se inalta ziduri de aparare, pe cand in jurul lor sunt doar prieteni.

Tatal a ramas fara cuvinte, iar baiatul a adaugat: „Am inteles cat suntem noi de saraci in realitate.

Deseori uitam cat de pretioase sunt lucrurile care ne inconjoara, si ne concentram asupra a ceea ce nu ne apartine, un simplu obiect pentru unii poate fi un fleac, pe cand pentru altii, o comoara, totul depinde de orizonturile noastre sufletesti.

Uneori parerea unui copil ne aminteste de adevaratele valori, pe care deseori, in goana dupa averi le lasam acolo, undeva, prin jurnalele scolare.

Sursa: adme.ru via 4brain.ro

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.