Acasă » Un numar record de cupluri adventiste si-au reinnoit juramintele in cadrul unei Conferinte dedicate casatoriei

Un numar record de cupluri adventiste si-au reinnoit juramintele in cadrul unei Conferinte dedicate casatoriei

2000 jamUn numar record de 2000 de cupluri adventiste de ziua a saptea din Jamaica si-au reinnoit juramintele conjugale, in cadrul unei Conferinte dedicate casatoriei.

Cuplurile, de diferite varste, au format cozi lungi la o Universitate din Mandeville – Jamaica, pentru a obtine invitatiile gratuite la Conferinta despre casatorie si cupluri, care are loc o data la cinci ani si este organizata de catre Uniunea de Conferinte din Jamaica.

„Ceea ce s-a realizat astazi, aici in fata celor 2000 de cupluri care au participat la aceasta conferinta, este o declaratie in fata natiunii noastre ca aceasta biserica crede ca o casatorie reprezinta uniunea dintre un barbat si o femeie, asa cum Dumnezeu a vrut sa fie”, a declarat Bancroft Barwise, trezorierul Uniunii de Conferinte Jamaica.

Conform Institutului de Statistica din Jamaica, numarul casatoriilor a scazut dramatic in ultimii ani, iar rata divortului a crescut de la 11 la suta in 2010 la 13 la suta in 2013.

„Calea spre succes a unei casatorii o reprezinta smerenia si predarea de sine lui Dumnezeu. In cuplu trebuie sa fiti buni, iubitori, umili si iertatori”, au declarat Willie si Elaine Oliver, care sunt casatoriti de peste 30 de ani.

Sotii Oliver sunt reprezentantii Departamentului de Familie din cadrul Bisericii Adventiste la nivel mondial.

„Casnicia este dificila. Traim intr-o lume in care valorile culturale pun accentul pe individualism. Daca ne putem concentra asupra partenerului mai mult decat pe propria noastra persoana, atunci putem avea o casnicie fericita”, a spus Elaine Oliver.

La randul lui, Willie Oliver a subliniat rolul umilintei.

„Cand suntem umili, putem recunoaste cand am facut o greseala si este firesc sa ne cerem iertare. Totusi, exista si persoane care sunt prea mandre sa isi ceara scuze cand au gresit. Solomon spunea ca mandria merge inaintea pieirii, si trufia merge inaintea caderii (Prov. 16:18). Deci, daca vrem sa mentinem o casnicie solida, trebuie sa fim umili”.

Fiecare cuplu prezent la adunare a primit cate o brosura intitulata „Calatorie spre intimitate”, scris de sotii Oliver, impreuna cu un set de materiale care contineau citate despre casatorie din Biblie si informatii maritale practice din scrierile lui Ellen G. White.

In pauzele Conferintei au fost invitate cateva cupluri pentru a povesti despre casnicia lor, primind totodata sfaturi practice pentru intarirea relatiei.

In finalul Conferintei, cinci cupluri au fost selectate aleator si le-au fost oferite cate un premiu constand intr-o excursie pentru doua persoane intr-o statiune.

Sursa: record.net.au

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.