Acasă » Un milion de dolari din zecimi donati de biserica, pentru acte de caritate

Un milion de dolari din zecimi donati de biserica, pentru acte de caritate

Un milion de dolari din zecimi

Un milion de dolari din zecimi. O biserica afro-americana din Statele Unite a donat peste 1 milion de dolari din zeciuiala. Scopul a fost de a ajuta persoanele afectate de pandemia de coronavirus.

Baptist Church Alfred Street, a donat banii pentru „acte de caritate care servesc comunitatea”. Donatia face parte dintr-o initiativa numita „Zeciuiala Zecimii”.

Howard-John Wesley, pastor principal al bisericii de 10.000 de membri, a declarat. „Eram ingrijorat de impactul financiar al pandemiei asupra vietii bisericii. Zecimea si darurile vor scadea? Vom mai putea sustine biserica? Va trebui sa concediem oamenii? Acestea sunt intrebarile care ne framantau.”

„Totusi, in primele doua saptamani de inchinare online, darurile catre noi au crescut cu aproape 25-30%. Am simtit atunci ca Domnul ma intreaba: Ce vei face cu acest surplusul?”

Zeciuiala Zecimii

Excedentul pe care ni l-a dat Dumnezeu a fost o oportunitate. Nu pentru a face rezerve bancare, nu pentru a ingrasa conturile bisericii. Ci pentru a-l da mai departe. Atunci mi-a venit in minte proiectul „Zeciuiala Zecimii”.

Reverendul Sedric Roberts, este responsabil al departamentului de finante. El a spus ca, atunci cand membrii au aflat ce se face cu zeciuiala, au inceput sa doneze mai mult.

„Ce avem de invatat, este ca atunci cand daruiesti, Dumnezeu te binecuvanteaza. Daca dai, si Dumnezeu iti va da”, a spus Roberts.

Donatiile au vizat organizatii din domeniile sanatatii, educatiei si asistentei sociale. De asemenea, au fost ajutate si Bisericile mai mici care au trebuit sa se inchida in timpul pandemiei.

„Exista biserici mai mici care slujesc oamenilor intr-un mod real si relevant. Dar nu au resursele pe care noi le avem”, a spus Wesley.

„Asadar, vom dona o parte din cei 10% si in fiecare saptamana vom face o donatie unei biserici mai mici. Pentru ca nu suntem concurenti, suntem frati, avem acelasi loc de munca si vrem sa sprijinim atunci cand e nevoie.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.