Dupa ce a ingrijit sute de pacienti infectati cu coronavirus intr-un spital din Lombardia, Italia, un medic ateu si-a predat viata lui Hristos.

Doctorul Julian Urban, un ateu convins, si-a dat seama ca trebuie sa-i ceara ajutor lui Dumnezeu in mijlocul pandemiei care a lovit atat de crunt Italia.

“Nici in cele mai negre cosmaruri ale mele nu-mi puteam imagina ceea ce se intampla in ultimele saptamani in spitalul unde imi desfasor activitatea. Si cosmarul nu se sfarseste si devine din ce in ce mai mare”, a spus medicul.

Apoi, doctorul a descris modul in care sutele de pacienti din spital sunt tratati:

“Acum, nu mai suntem doar doctori, ci suntem nevoiti sa selectam pacientii. Sa decidem cine trebuie sa fie ingrijit si cine trebuie sa fie trimis acasa sa moara, chiar daca toti acesti pacienti au platit asigurarea de sanatate intreaga viata”, spune Urban.

In urma acestei situatii tragic si incerte care se petrece in toate spitalele din tara si din lume, unii medici au ajuns sa-L cunoasca pe Dumnezeu.

“Pana in urma cu doua saptamani, eu si colegii mei am fost atei. Ni se parea ceva normal pentru ca suntem doctori. Noi ca oameni de stiinta excludem prezenta Lui Dumnezeu. Imi aduc aminte cum ii tachinam pe parintii mei cand se duceau la biserica…” spune medicul.

Toate acestea insa s-au schimbat dupa ce a intalnit un pastor care a fost internat la spital.

“In urma cu noua zile, un pastor in varsta de 75 de ani a fost internat la spital. Era un om amabil. Avea probleme grave de respiratie”, a relatat dr. Urban.

“Avea o Biblie si era impresionat cand citea din ea, desi era muribund. Noi medicii eram obositi, descurajati, slabiti psihic si epuizati fizic. Cand avem timp, ne facea bine sa-l ascultam”.

Medicul spune ca echipa sa era foarte obosita: „”Am ajuns la limita. Nu mai puteam face nimic. Oamenii mureau in fiecare zi. Eram epuizati. Doi colegi au murit iar altii au fost infectati.”

Apoi, el si membrii echipei sale si-au dat seama ca “Trebuie sa ceara ajutor de la Dumnezeu”.

Medicul a marturisit: “Cand vorbeam intre noi, nu ne venea a crede ca, desi fusesem atei convinsi, acum cautam pacea in fiecare zi, cerandu-i Domnului sa ne ajute sa ne dea puterea de a continua, astfel incat sa avem grija de bolnavi”.

Ulterior, doctorul Urban a dezvaluit ca pastorul a murit .

“Desi au fost peste 120 de morti aici in trei saptamani, am reusit sa rezistam. Pastorul, in ciuda starii sale si a dificultatilor noastre, a izbutit sa ne aduca o pace pe care nu ne asteptam sa o gasim”, a spus el.

In ciuda riscului de a fi infectat de virus, doctorul si-a exprimat recunostinta pentru ca l-a intalnit pe Dumnezeu.

“Nu am fost acasa de 6 zile. Nu stiu cand am mancat ultima data”, a spus el. El spune ca si-a dat seama de “desertaciunea lucrurilor pe acest pamant” si vrea sa-si riste chiar viata pentru a-i ajuta pe ceilalti.

Mai mult, fostul ateu a declarat: “In timp ce am vazut in jurul meu suferinta si moartea semenilor mei, ma bucur ca Dumnezeu m-a acceptat desi eu ma lepadasem de El…”.