Un fost puscarias intra inarmat intr-o biserica: Cum au reactionat pastorul si enoriasii

Un barbat din Statele Unite a intrat intr-o biserica din Carolina de Nord cu o pusca semiautomata, dar conform marturiei pastorului, omul a parasit lacasul de cult ca o faptura noua in Hristos.

Incidentul a avut loc in Biserica Heal the Land Outreach Ministries din Fayetteville in timpul serviciului de rugaciune de la sfarsitul anului. Potrivit martorilor prezenti, pastorul Larry Wright predica pe tema „uciderii fara sens” atunci cand atacatorul a intrat.

Omul necunoscut a mers in fata amvonului tinand pusca indreptata spre tavan. „Pot sa va ajut?”, a intrebat Wright, incercand sa vorbeasca cu pistolarul. Atacatorul tinand pusca in mana, a cerut sa se roage pentru el.

Predicatorul a venit langa el, i-a luat arma din mana si i-a indemnat pe diaconi sa se apropie si sa-l imbratiseze pe intrus pentru a-l face sa se simta bine-venit. Pastorul si diaconii sai au inceput sa se roage puternic pentru omul care a cazut in genunchi plangand.

La sfarsitul rugaciunii, Wright l-a intrebat pe om daca nu vrea sa devina copil al lui Dumnezeu. Acesta a raspuns afirmativ si a acceptat invitatia de a-si preda viata lui Hristos.

L-a primit pe Isus in inima sa

Intrucat unul din enoriasi sunase la 911 atunci cand pistolarul a intrat in biserica, politia a sosit foarte repede la fata locului. Insa pastorul le-a cerut sa astepte afara pana la terminarea serviciului divin.

Dupa ce a marturisit ca L-a primit pe Isus in inima sa, strainul s-a adresat celor 60 de persoane aflate in biserica si si-a cerut scuze pentru actiunea sa. El a povestit ca fusese eliberat recent din inchisoare si initial planuise sa comita o crima in acea noapte, dar Dumnezeu l-a indrumat catre o biserica.

„Este foarte greu de descris si de explicat despre emotia din biserica si mai ales iubirea lui Dumnezeu. Acest om a venit sa ucida sau sa raneasca si pana la urma si-a dedicat viata lui Hristos”, a declarat Wright pentru CNN.

Omul a fost dus in mod voluntar la un spital local pentru o evaluare psihica. Pastorul a declarat ca spera sa se intalneasca din nou cu omul din noaptea schimbului dintre ani.

„Vreau sa merg la el si sa vad cu ce pot sa-l ajut si sa-i ofer resursele de care are nevoie”, a concluzionat pastorul Wright pentru Fayetteville Observer.