Un for sportiv international a cenzurat numele lui ISUS pe o bentita purtata de fotbalistul Neymar

ob_e7db3c_censuran-cinta-neymarFIFA, organismul suprem al fotbalului mondial, a cenzurat un mesaj crestin al brazilianului Neymar, cu ocazia decernarii premiului „Balonul de Aur”.

Brazilianul Neymar, care joaca la FC Barcelona, a beneficiat de un film de prezentare realizat de forul mondial, intocmai ca si ceilalti candidati la castigarea Balonului de Aur.

In timpul filmuletului, au fost prezentate imagini de la finalul partidei Barcelona – Juventus, din finala Ligii Campionilor, in care brazilianul purta pe cap o bandana pe care avea inscriptionate cuvintele: 100% Isus.

Internautii au observat insa, imediat, ca pe FIFA a acoperit textul de pe bandana brazilianului, starnind furia fanilor din intreaga lume, relateaza Acontecer Cristiano.

Explicatia data de FIFA, este ca au facut acest gest „din respect”. Dar respectul pentru cine? Cu siguranta acesta este un alt exemplu de discriminare religioasa fata de persoanele publice care marturisesc credinta lor in Isus.

Neymar a explicat in mod repetat ca este crestin evanghelic si poarta bentita pe cap pentru a-si exprima credinta, dragostea si recunostinta pentru Isus.

Aceasta nu este prima ocazie in care FIFA cenzureaza exprimarea religioasa a fotbalistilor. In 2002, organismul de la Zurich a decis sa interzica echipelor sa se roage pe teren, dupa ce nationala Braziliei s-a rugat dupa finala Cupei Mondiale castigate in fata Germaniei.

Romani 1:16
„Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede: …”

Matei 10:33
„dar de oricine se va lepada de Mine inaintea oamenilor, Ma voi lepada si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri.”

Evrei 4: 14-16
14. Astfel, fiindca avem un Mare Preot insemnat, care a strabatut cerurile – pe Isus, Fiul lui Dumnezeu – sa ramanem tari in marturisirea noastra.
15. Caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre, ci Unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat.
16. Sa ne apropiem, dar, cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.