Un cuplu sarac i-a cerut unui preot din Iasi sa-i dea 1 leu pentru mancare. Ce s-a intamplat ulterior pare de necrezut

Un cuplu sarac i-a cerut unui preot din Iasi sa-i dea 1 leu pentru mancare. Ce s-a intamplat ulterior pare de necrezut

nunta_ator_si_ascor_5

In general, posturile de televiziune fac reclama nuntilor faraonice, in care mirii sunt preocupati doar de alegerea unor haine cat mai luxoase sau unor feluri de mancare cat mai exotice. Accentul se pune pe potenta financiara a organizatorilor, sugerandu-se ca o „nunta ca-n povesti” inseamna neaparat opulenta financiara si dezmat mediatic.

Cu toate acestea, iata ca zilele acestea a iesit la iveala un caz dintre acelea care nu se promoveaza in mass-media. Este vorba de Catalin si Mihaela, doi tineri foarte saraci, a caror viata s-a schimbat in decembrie anul trecut. Atunci, cei doi, aflati intr-o situatie extrema, fara bani de mancare, s-au dus sa ceara bani de la doi preoti pe care i-au intalnit pe strada, in Iasi.

„Puteti sa ma ajutati cu un leu, va rog?“, a sunat intrebarea lui Catalin care le-a schimbat viata. Cei doi preoti i-au intrebat pe tineri de ce au ajuns in aceasta situatie si astfel au aflat povestea lor.

Catalin Pompierescu, 32 de ani, a avut un trai dur si multe de infruntat: a crescut pe strazi, a dormit in gari, sub poduri, a privit saracia in fata si a gustat din plin suferinta. Mihaela Isaura, 25 de ani, a fost data la un centru de plasament, impreuna cu fratii ei, parintii neavand posibilitatea sa-i creasca. S-au intalnit tot pe strada, sub un pod, acum 6 ani.

Locuiesc intr-o camera din casa unui batran, care i-a primit gratuit in gazda. Afland ca nu sunt casatoriti in fata lui Dumnezeu, unul din preoti le-a propus sa se cunune in Biserica. Cei tineri au fost reticenti, la inceput, din cauza lipsurilor financiare, dar pana la urma au acceptat.

Preotul le-a gasit doi nasi, familia Bulgariu. Acestia au mobilizat organizatiile tinerilor crestin-ortodocsi din tara si le-au facut rost mirilor de haine, flori, mancare si tot ce era nevoie pentru o nunta adevarata.
Cei doi s-au unit in fata Altarului pe 7 februarie intr-o biserica din Iasi. „Nu stiam ce-o sa fie, dar a fost superb“, a marturisit Catalin.

Acum cei doi tineri isi doresc un petec de pamant pentru a-si putea construi o locuinta a lor si intregirea familiei cu cativa copii. Este greu, dar sunt convinsi ca vor reusi.

Citeste mai mult: Active News , Doxologia.ro

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.