Pentru a vesti Evanghelia, un creștin chinez merge cu motocicleta din oraș în oraș

Orasele istorice din China sunt destinatii indragite de calatori, mai ales de sarbatori. Recent, un chinez crestin a facut o calatorie de doua saptamani prin China. Pe langa vizitarea obiectivelor turistice, el a dus un mesaj deosebit localnicilor. Mengfeli Li vine cu detalii.

Fiindca sarbatoresc Anul Nou, oamenii din China se asteapta la un an de binecuvantari. Acesta este anul cainelui. Conform convingerilor lor, cainii le vor aduce noroc.

 

Meng Jing Hui e entuziasmat ca saptamana aceasta isi va vedea familia si prietenii. Recent, a calatorit cu motocicleta prin zece orase. Pe langa descoperirea frumusetilor ascunse, el a avut o misiune de la Dumnezeu.

„Citeam Biblia si ma rugam, cand am simtit ca Domnul mi-a spus sa vizitez alte orase din China si sa vestesc Evanghelia. Este Anul Nou si oamenii trebuie sa auda mesajul sperantei autentice.” a spus tanarul.

.

A luat cu el cateva lucruri personale si a plecat la drum. El a pornit la drumul pregatit de Dumnezeu din Beijing. Jing Hui a vizitat orasele Hebei), Shanxi, KunMing, Xi’An, Chonggqing, Yunnan si multe sate mici. El a vizitat zece orase in doua saptamani. A calatorit doar cu motocicleta. El crede ca a fost indrumat de Dumnezeu.

„Inainte de excursie, am auzit ca multi misionari au vizitat diverse locuri din China pentru a face lucrarea lui Dumnezeu. Nu am crezut ca voi ajunge sa fac si eu asta. De-a lungul calatoriei, am cantat cantece de inchinare cu localnicii si le-am spus povestiri. Oamenii veneau la mine si ma imbratisau. Erau fascinati de Isus si de povestirile biblice.” a spus tanarul.

Impresionat de pasiunea si iubirea lui Jing Hui, un localnic a cantat pentru a-si exprima recunostinta fata de prietenul lor. Dupa ce s-a intors la Beijing, oamenii au asteptat cu nerabrade sa auda povestirile sale si ce experiente a avut. El a povestit despre modul in care Dumnezeu s-a folosit de el in timpul acestei calatorii de doua saptamani.

.

„Mereu ma rugam inainte de a canta. L-am intrebat pe Dumnezeu: „Isus, ce vrei sa le spun?” Dumnezeu imi raspundea imediat dupa ce incepeam sa cant. Nu sunt o vedeta, sunt doar o unealta a lui Dumnezeu care Il vesteste si Il glorifica.”

Chinezii din generatia Millenium cauta senzatii tari si, astfel, le place sa mearga cu motocicleta. Meng Jing Hui este primul chinez crestin care a calatorit prin China cu motocicleta pentru a impartasi Evanghelia. Anul acesta doreste sa viziteze si mai multe orase din China.

„Vor urma si alte calatorii. Am multe idei. Voi continua sa ma rog si voi astepta ca Domnul sa imi spuna numele urmatoarelor zece sau poate douazeci de orase. China este foarte mare, nu-i asa?” a spus tanarul.

Sursa: AlfaOmega TV