Site icon Afirmativ

Un corespondent National Geographic recunoaste: Adventistii de Ziua a Saptea au cel mai bun stil de viata din lume (Video)

happy-old-peopleStatisticile au aratat ca religia ii face pe oameni mai fericiti, si, mai mult, tot religia poate ajuta oamenii sa traiasca mai mult si mai sanatosi.

In incercarea de a intelege cum se intampla acest lucru, Dan Buettner, scriitor, explorator si colaborator al National Geographic, a calatorit ani de zile impreuna cu echipa sa in diferite locuri din lume, pentru a afla unde traiesc oamenii cu cea mai mare longevitate.

El a descoperit pana acum un numar de 5 asa numite „zone albastre”. In care oamenii traiesc mai mult decat media, bucurandu-se de vigoare si energie si atingand varste record. Patru din aceste zone se afla in afara Statelor Unite, cele mai cunoscute fiind Sardinia (Italia) si Okinawa (Japonia).

Cu toate acestea, tara cea mai dezvoltata economic din lume cuprinde o grupare surprinzatoare, care beneficiaza de o speranta de viata ridicata, atat pe plan national, cat si in lume.

Este vorba de Adventistii de Ziua a Saptea, care traiesc in medie cu 10 ani mai mult decat speranta de viata a americanului de rand, care este de aproximativ 79 de ani.

Buettner, coordonatorul Proiectului „Zone albastre” a acordat recent un interviu prestigioasei publicatii Huffington Post, in care a explicat de ce traiesc adventistii de ziua a saptea atat de mult.

El a vorbit despre alimentatia lor bazata pe legume si fructe, despre reteaua sociala a acestora care „intareste comportamentul corect” si mai ales despre convingerile lor religioase care joaca un rol deosebit de important in viata lor.

Adventistii de ziua a saptea iau Sabatul foarte in serios, astfel incat stressul se reduce substantial, a declarat Buettner. „Aproximativ 84 la suta din suma alocata sanatatii se cheltuie din cauza alegerilor alimentare proaste, a inactivitatii si a stressului iesit de sub control, iar adventistii gestioneaza eficient stressul prin tinerea Sabatului”.

Exit mobile version