5w9QWsPPentru un trecator nefamiliarizat, Dobri Dobrev de 99 de ani, nu poate fi decat un cersetor comun, tras la fata, care depinde de bunavointa oamenilor.

Dar, pentru locuitorii din Sofia, (Bulgaria) el nu este un cersetor oarecare. Este mai degraba un “sfant” sau un “calator divin”, conform unui site web dedicat lui Dobrev.
wzcis3zDobrev si-a pierdut auzul in al doilea razboi mondial. El traieste intr-o localitate aflata la 24 km de Sofia si inainte strabatea aceasta distanta pe jos, dar acum din cauza varstei foloseste autobuzul pentru a veni in capitala, relateaza Huffington Post. Aici isi petrece zilele cerand oamenilor bani, dar, ceea ce l-a facut cunoscut este faptul ca nu pastreaza pentru el nimic din ceea ce castiga.
rnpkNmpDobrev traieste din pensia lunara de 80 de euro, iar tot castigul lui din cersit il doneaza la doua institutii care ii sunt foarte dragi: biserica si orfelinatele.
n0Ll8RQAnul trecut, un blogger, care s-a intalnit cu cersetorul de mai multe ori, scria pe site-ul sau ca “omul binefacator, a facut odata in viata lui ceva rau, iar acum incearca sa-si spele pacatele din trecut si sa-i ajute pe altii”. Dobri Dobrev a facut o serie de donatii generoase de-a lungul anilor la biserici, dar unul dintre cele mai mari daruri a fost atunci cand a dat 35.700 leva (mai mult de 24 mii de dolari), Catedralei Alexander Nevsky, asa cum reiese si dintr-un film realizat cu acest asezamant.
o-DOBRI-570El este de asemenea cunoscut pentru donatiile sale catre orfelinate, pentru a le ajuta sa isi plateasca facturile la utilitati.
de7J6QrDobri Dobrev, cersetorul binefacator are un crez de viata pe care l-a exprimat inca din anul 2000, intr-un film documentar despre el: “Noi nu trebuie sa mintim, nici sa furam si nici sa comitem adulter. Trebuie sa ne iubim unii pe altii asa cum ne iubeste Dumnezeu.”

Mai citeste si:

Un profesor a impiedicat o eleva de 6 anisori sa citeze din Ioan 3.16

Un semnal de alarma strabate lumea. Persecutarea crestinilor se intensifica alarmant! (Video)

%d blogeri au apreciat: