Ultima localitate in totalitate crestina din Palestina, in pericol de disparitie

Ultima localitate in totalitate crestina din Palestina, in pericol de disparitie

s1.ziareromania.roTayba, ultima localitate in totalitate crestina din Palestina, ar putea disparea complet, in conditiile in care locuitorii acestei stravechi asezari isi parasesc casele in cautarea unei vieti mai bune.

In aceste conditii, liderii Bisericilor din Tara Sfanta au facut apel pentru a se face tot posibilul ca Tayba, nume mentionat si in Sfanta Scriptura, sa nu fie parasita si sa ramana crestina.

Tayba, situata la 30 kilometri de Ierusalim, numara astazi aproximativ 1.300 de locuitori, toti crestini – ortodocsi si catolici de rit latin si grec. In ultimii ani, multi crestini din Tayba si-au parasit casele, intrucat nu vedeau nicio perspectiva in satul lor natal, relateaza ziare.com.

Tayba este una dintre cele mai vechi asezari de pe teritoriul palestinian. Ea este mentionata ca Ofra, in Vechiul Testament, si ca Efraim, in Sfintele Evanghelii.

In ultima perioada au fost intreprinse o serie de initiative menite sa pastreze identitatea crestina a acestei asezari.

In acest sens, crestinii din Tara Sfanta incearca sa atraga atentia celor de aceeasi credinta cu ei, precum si turistilor straini, asupra patrimoniului vechii asezari Tayba, pentru a o putea salva astfel de la disparitie.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.