Uimitoarea convertire a unui imam musulman la crestinism, dupa ce a citit Coranul! (Video)

Uimitoarea convertire a unui imam musulman la crestinism, dupa ce a citit Coranul! (Video)

topicStirea ca un fost imam musulman a trecut la crestinism poate sa nu para extraordinara in sine. Ceea ce este insa, extraordinar la Mario Joseph, este ca acesta s-a convertit la catolicism dupa ce a citit…coranul.

„Sfantul Coran m-a convertit la crestinism”, spunea Mario Joseph, un fost imam* de origine indiana, nascut in India.

Povestea sa a devenit faimoasa in lumea catolica dupa ce cazul sau a fost prezentat la emisiunea „Changing Tracks”, difuzata de fundatia „EUK Mamie” din Spania.

Interviul cu Mario, postat pe youtube in limba engleza, a strans peste 540.000 de vizualizari intr-un an de zile, iar pe facebook a strans alte cateva sute de mii, relateaza Active News.

Mario Joseph are o poveste cu-adevarat interesanta. Mamei sale i s-a spus sa avorteze, deoarece doctorii au diagnosticat-o cu o infectie in pantece, inca din sarcina. Aceasta a refuzat si a promis ca-i va dedica lui Dumnezeu copilul. Asa inca de mic, Joseph a studiat teologia si filosofia, devenind imam inainte sa implineasca 18 ani.

Intr-o predica, cineva l-a intrebat pe Mario Joseph cine este Iisus. Intrigat, tanarul a inceput sa (re)citeasca Coranul, de la cap la coada. Acolo a observat ca numele lui Iisus apare de 25 ori, in timp ce al profetului Mohammad apare de doar 4 ori. Tot cu aceasta ocazie a observat ca singurul nume femeiesc care este mentionat este cel al Mariei, Maica Domnului. Mai mult, doua capitole din Coran sunt dedicate Fecioarei. In Islam, Maria este recunoscuta drept o femeie fara de pacat, care a dat nastere unui prunc, fecioara fiind.

Coranul il descrie pe Iisus ca fiind „Cuvantul lui Dumnezeu” si „Duhul lui Dumnezeu”. De-asemenea, in Coran, Mantuitorul vindeca bolnavii si aduce oamenii la viata.

Profetul Mohammed nu face niciunul din acestea, explica Mario. „Cand ma gandesc la Dumnezeu ca la un tata, am o bucurie pe care nu o pot descrie”, afirma fostul imam. Astfel a ajuns sa-L accepte pe Iisus.

*Nota: Imamul este, conform DEX, Recitator in cadrul rugaciunii colective. ♦ Conducator spiritual al unei scoli. 2. (In islamul siit) Capetenia comunitatii, fiind mostenitor al substantei divine, care-l face infailibil

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.