Turcia: Un pastor a renuntat sa depuna plangere si i-a iertat pe extremistii care au vandalizat biserica

Turcia: Un pastor a renuntat sa depuna plangere si i-a iertat pe extremistii care au vandalizat biserica

turkOrganizatia Open Doors din SUA a situat Turcia la numarul 45 pe lista World Watch a tarilor in care crestinii se confrunta cu persecutia.

Condus de dragostea lui Hristos, un pastor a carui biserica a fost vandalizata de un grup de extremisti musulmani a refuzat sa depuna plangere si i-a iertat pe cei care au comis acest act.

La 25 februarie, un grup de islamisti a deteriorat ferestrele si camera video de securitate a unei biserici pe care au scris celebrul slogan jihadist „Allahu Akbar”.

In timpul sedintei din sala de judecata desfasurata cateva luni mai tarziu, pastorul bisericii (numele acestuia nu a fost dat publicitatii din motive de securitate) l-a surprins pe judecator, relateaza Gospel Herald citand un raport al Misiunii Christian Aid .

In timpul procesului, judecatorul m-a intrebat daca imi mentin plangerea sau nu”, a declarat pastorul. „I-am raspuns: Retrag plangerea pentru ca Domnul mi-a cerut sa-i iert„. Judecatorul a asteptat cateva secunde si l-a intrebat din nou: „Nu ceri nici macar despagubiri pentru daunele cauzate de acestia”? „Nu, singurul lucru pe care vreau sa il fac este acela ca oamenii sa stie despre noi ca nu suntem rai.

Judecatorul a zambit si a declarat ca in timp ce pastorul a retras plangerea, el, in calitate de magistrat, ar fi vrut sa-i acuze pe atacatori sa plateasca pentru daune provocate unui lacas de cult.

Dar, la ceea ce omul a facut cu rautate, Dumnezeu a raspuns altfel… Stirea despre atac si raspunsul congregatiei s-a raspandit rapid in intreaga regiune, astfel ca multi oameni au inceput sa viziteze biserica: „Il laudam pe Dumnezeu pentru ca, in urma atacului si a stirilor furnizate de mass-media, oamenii dar si multi oficiali au inceput sa ne viziteze”, a declarat pastorul bisericii.

El a dezvaluit ca a fost inspirat de cuvintele din Exod 14:14, care spune: „Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi stati linistiti.

Pastorul a spus de asemenea ca musulmanii Il accepta pe Iisus intr-un ritm crescut, atrasi de iubirea si compasiunea pe care o manifesta crestinii.

Sunt multe cazuri de familii musulmane a caror viata este distrusa de monstruozitatea faptelor comise de ISIS si apoi vin la biserica sa auda cuvintele lui Iisus Hristos: „…iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc” (Matei 5: 44)

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.