Read Time:1 Minute, 59 Second

Trupe americane în România – 1000 de soldați vor sosi în țară

Pentagonul va desfășura 3.000 de soldați în Germania, Polonia și România, pe măsură ce presiunea Rusiei asupra Ucrainei crește, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

Trupele nu fac parte din cei 8.500 de militari plasați în alertă săptămâna trecută, pentru a sprijini forța de reacție rapidă a NATO.

Cei 3.000 de militari vor fi trimiși pentru a întări forțele aliate din Germania, Polonia și România. Ei provin din unități din Statele Unite și din Europa.

„Acestea trupe nu au caracter permanent. Sunt concepute să răspundă mediului de securitate actual. Mai mult, aceste forțe nu vor lupta în Ucraina. Vor asigura apărarea a patru aliați NATO”, a spus Kirby

Președintele rus Vladimir Putin a trimis trupe la granița cu Ucraina de luni de zile, stârnind îngrijorări cu privire la o incursiune iminentă sau o invazie pe scară largă. El vrea asigurări că Ucrainei nu i se va permite să adere la NATO și la alte concesii din Occident.

Trupele americane din Germania și Fort Bragg

Primul grup de 1.000 de militari americani va fi mutat de la baza lor din Germania în România, unde există deja 900 de militari americani. Este o unitate motorizată cu vehicule de luptă Stryker, a spus Kirby.

Majoritatea celor 2.000 de soldați din Statele Unite vor fi trimiși în Polonia și includ soldați de infanterie din Divizia 82 Airborne din Fort Bragg. Mai multe forțe pot fi trimise, dacă va fi cazul, a spus Kirby.

„Acestea nu sunt singurele acțiunilor de descurajare pe care le vom întreprinde. Vrem să-i asigurăm pe aliați de tot sprijinul nostru”, a adăugat el.

Pentagonul estimează că există peste 100.000 de militari ruși în apropierea graniței cu Ucraina. Mai multe trupe ruse au continuat să sosească în ultimele zile, potrivit lui Kirby.

Săptămâna trecută, generalul de armată Mark Milley, președintele Statului Major Comun, a prezis un măcel în rândurile trupelor și civililor dacă Rusia va ataca cu infanteria, artileria și puterea aeriană pe care le-a acumulat în apropierea Ucrainei. „Ar fi îngrozitor”, a spus Milley.

Secretarul Apărării Lloyd Austin a spus că nu crede că președintele rus Vladimir Putin a luat o decizie finală cu privire la o invazie, dar este pregătit să lanseze una.

„E clar că acum are această capacitate”, a spus Austin.

Foto: caleaeuropeana.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie în Austria Previous post Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie în Austria. Amenzi pentru cei nevaccinați
Cutremur în biserica catolică: "Să schimbăm doctrina Next post Cutremur în biserica catolică: „Să schimbăm doctrina despre homosexualitate”