Trump catre presedintele nigerian: „De ce ucizi crestinii?”

Presedintele nigerian Muhammadu Buhari a dezvaluit intr-un interviu ca presedintele american Donald Trump i-a pus o intrebare care l-a surprins, acuzandu-l de uciderea crestinilor.

Intr-un interviu recent acordat in Abuja (capitala Nigeriei), presedintele Buhari a spus ca in timpul vizitei sale la Casa Alba din aprilie 2018, presedintele Trump l-a intrebat direct de ce ucide crestini.

“Cand eram in biroul sau numai el si eu, Dumnezeu mi-e martor, s-a uitat la mine si m-a intrebat. De ce ucizi crestinii?”, a declarat Buhari.

El a spus ca a fost nedumerit de intrebare, dar pentru ca trebuia sa dea un raspuns, s-a aparat. I-a spus presedintelui SUA ca este mai degraba o problema culturala decat etnica sau religioasa.

Presedintele Buhari a amintit ca ceea ce s-a intamplat a fost in timpul sedintei cu usile inchise, cand a fost primit de Donald Trump. El sustine ca a fost invitat la Casa Alba doar pentru a fi acuzat de presedintele american ca a orchestrat uciderea crestinilor din Nigeria.

Totul este planificat, totul este calculat

La o conferinta de presa din iunie sponsorizata de un ONG pentru apararea drepturilor crestinilor, fostul congresman american Frank Wolfel a numit campania impotriva crestinilor din Nigeria, drept “genocid” deliberat. Nigeria devenea “cel mai mare punct de pe mapamond in care crestinii sunt ucisi.”

Un raport publicat luna trecuta de Organizatia Internationala pentru Consolidarea Pacii si Justitie Sociala, Comitetul International din Nigeria si Grupul Parlamentar al Tuturor Partidelor pentru Libertatea sau Credinta Internationala Religioasa sustine ca Boko Haram, Al Qaeda, “pastorii” Fulani si alte grupuri islamice sunt responsabile pentru moartea a peste 96.000 de crestini in 21.000 de atacuri separate.

Arhiepiscopul Benjamin Kwashi sustine ca “uciderile au fost sistematice. Totul este planificat, totul este calculat…”

“De fiecare data ne ridicam vocea pentru a spune guvernelor ca acest lucru se intampla. Autoritatile inventeaza cate o poveste politica. Ni se spune ca acestea sunt de fapt confruntari intre fermieri si crescatorii de animale. Aceasta poveste politica este o mare minciuna. Pentru ca oamenii care dorm in casele lor noaptea, sunt masacrati. Dar se va spune ca a fost o confruntare oarecare. Nu se aminteste deloc ca aceste crime se intampla in mod preponderent in satele crestine.”

Foto: AFP