Trezire spirituala incredibila in tarile Africii de Nord, predominant musulmane

In regiunea Africii de Nord se petrece o renastere cum rar s-a mai vazut pana acum. Se crede ca de la aparitia religiei islamice in aceasta zona pana in acest moment, e prima data cand au fost vazuti asa de multi oameni care si-au marturisit credinta in Isus.

Regizorul Tino Qahoush, care a facut un film documentar in aceasta regiune pentru CBN, a declarat: Ceea ce face Dumnezeu in Africa de Nord, din Mauritania pana in Libia, este fara precedent in istoria tuturor misiunilor crestine”.

Qahoush a stat cativa ani de zile in Africa de Nord, calatorind si filmand scene care vor fi montate intr-un documentar.

Am avut privilegiul de a auzi si inregistra marturii de la barbati si femei de toate varstele… Ei percep prezenta lui Dumnezeu intr-un mod real… Unii relateaza despre modul in care au vorbit cu El; nu este doar o lumina care apare intamplator”, a spus regizorul.

Misiunile crestine care actioneaza de mai mult de un deceniu in aceasta regiune, sustin ca exista o miscare profunda a locuitorilor din tarile predominant musulmane (Mauritania, Sahara Occidentala, Maroc, Algeria, Libia si Tunisia) catre Dumnezeu.

Marea majoritate a oamenilor au fost islamisti

Cifrele indica faptul ca dezvoltarea crestinismului, mai ales in ultimii 20 de ani, a fost fara precedent. Cea mai evidenta schimbare este in Algeria. Un pastor care a fost filmat in documentar a spus ca niciodata nu a crezut ca biserica crestina algeriana va creste atat de mult intr-o tara in care 99% din populatie este declarata ca fiind musulmana.

In prezent el pastoreste o biserica de 1.200 de persoane. Marea majoritate a oamenilor au fost islamisti si au suferit foarte mult din cauza deciziei lor de a-L accepta pe Isus.

Ourahmane, un alt lider al bisericii crestine din Algeria a declarat ca guvernul tarii persecuta si intimideaza crestinii. „O persoana a fost luata de politie si timp de 45 de minute a trebuit sa explice cine e Isus. Toti cei din sectia de politie erau musulmani si intrebau: Cine este acest Isus, spune-ne mai multe despre el”.

Pedro (nume schimbat din motive de securitate), este un misionar strain care a lucrat ani de zile in regiune. „Autoritatile au avut intotdeauna o atitudine ostila fata de orice strain, iar crestinismul era privit ca o religie europeana nefasta”, isi aminteste el.

Potrivit acestuia, difuzarea canalelor crestine prin satelit si pe internet au schimbat radical perceptia oamenilor despre crestinism.