Trezire spirituala incredibila in tarile Africii de Nord, predominant musulmane

Trezire spirituala incredibila in tarile Africii de Nord, predominant musulmane

Trezire spirituala incredibila in tarile Africii de Nord, predominant musulmane

In regiunea Africii de Nord se petrece o renastere cum rar s-a mai vazut pana acum. Se crede ca de la aparitia religiei islamice in aceasta zona pana in acest moment, e prima data cand au fost vazuti asa de multi oameni care si-au marturisit credinta in Isus.

Regizorul Tino Qahoush, care a facut un film documentar in aceasta regiune pentru CBN, a declarat: Ceea ce face Dumnezeu in Africa de Nord, din Mauritania pana in Libia, este fara precedent in istoria tuturor misiunilor crestine”.

Qahoush a stat cativa ani de zile in Africa de Nord, calatorind si filmand scene care vor fi montate intr-un documentar.

Am avut privilegiul de a auzi si inregistra marturii de la barbati si femei de toate varstele… Ei percep prezenta lui Dumnezeu intr-un mod real… Unii relateaza despre modul in care au vorbit cu El; nu este doar o lumina care apare intamplator”, a spus regizorul.

Misiunile crestine care actioneaza de mai mult de un deceniu in aceasta regiune, sustin ca exista o miscare profunda a locuitorilor din tarile predominant musulmane (Mauritania, Sahara Occidentala, Maroc, Algeria, Libia si Tunisia) catre Dumnezeu.

Marea majoritate a oamenilor au fost islamisti

Cifrele indica faptul ca dezvoltarea crestinismului, mai ales in ultimii 20 de ani, a fost fara precedent. Cea mai evidenta schimbare este in Algeria. Un pastor care a fost filmat in documentar a spus ca niciodata nu a crezut ca biserica crestina algeriana va creste atat de mult intr-o tara in care 99% din populatie este declarata ca fiind musulmana.

In prezent el pastoreste o biserica de 1.200 de persoane. Marea majoritate a oamenilor au fost islamisti si au suferit foarte mult din cauza deciziei lor de a-L accepta pe Isus.

Ourahmane, un alt lider al bisericii crestine din Algeria a declarat ca guvernul tarii persecuta si intimideaza crestinii. „O persoana a fost luata de politie si timp de 45 de minute a trebuit sa explice cine e Isus. Toti cei din sectia de politie erau musulmani si intrebau: Cine este acest Isus, spune-ne mai multe despre el”.

Pedro (nume schimbat din motive de securitate), este un misionar strain care a lucrat ani de zile in regiune. „Autoritatile au avut intotdeauna o atitudine ostila fata de orice strain, iar crestinismul era privit ca o religie europeana nefasta”, isi aminteste el.

Potrivit acestuia, difuzarea canalelor crestine prin satelit si pe internet au schimbat radical perceptia oamenilor despre crestinism.

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.