Trei austrieci pasibili de inchisoare: Iata motivul

Trei austrieci pasibili de inchisoare: Iata motivul

Trei austrieci pasibili de inchisoare: Iata motivul

Trei activisti austrieci au fost sanctionati si sunt pasibili de inchisoare, pentru ca au fluturat steagul israelian la un miting  desfasurat la Viena.

Politia din capitala Austriei i-a anuntat ca trebuie sa plateasca cate 200 euro. In cazul in care nu vor plati amenda, vor face cate 2 zile de inchisoare.

Activistii si-au aratat sprijinul fata de Israel la un miting care a avut loc in decembrie in Viena si la care s-au strigat sloganuri antisemite si au fost adresate amenintari cu moartea impotriva evreilor.

Acuzatia indreptata impotriva celor trei, este ca „acestia au fluturat drapelul israelian intr-un mod provocator. Prin actiunea respectiva au provocat in mod nejustificat si au adus ofensa protestatarilor palestinieni care participau la miting.

Protestatarii palestinieni participanti la miting au strigat sloganuri anti-israeliene. „Evrei, amintiti-va de Khaybar, armata lui Mahomed se intoarce” si „Moarte pentru Israel„.

Cand cei trei contra-demonstranti pro-israelieni au fluturat steagul israelian, s-a produs o incaierare cu demonstrantii palestinieni. Politia a confiscat steagul Israelului, dar a permis protestatarilor anti-Israel sa agite steaguri palestiniene si turcesti.

Unul dintre activisti, identificat de publicatia Vice News, a declarat ca acuzatia impotriva lui si a colegilor sai este „de necrezut. Pur si simplu am tinut in mana un steag„. El a mai spus ca impreuna cu colegii sai intentionează sa atace pedeapsa.

Nu este posibil ca sloganurile antisemite sa fie proferate in mod public fara sa fie pedepsite, in timp ce aratarea unui drapel israelian este un motiv pentru a fi amendat sau sa faci inchisoare„.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.