Read Time:5 Minute, 1 Second

Transformarea culturală dramatică lovește întreaga lume

Evenimentele care se precipită non-stop confirmă faptul că SUA (și întreaga lume), trec printr-o transformare culturală extrem de dramatică. Dacă ascultăm știrile care se succed în flux continuu și privim imaginea de ansamblu vedem că ceva se întâmplă. Valorile fundamentale ale Americii s-au schimbat radical de-a lungul timpului, iar acest lucru este mult mai important decât orice victorie sau pierdere politică pe termen scurt. Dacă aceste tendințe vor continua, atunci viitorul Americii va arăta complet diferit de trecutul Americii.

Institutul Gallup a lansat recent un sondaj care a constatat că 7,1% dintre americani se identifică acum ca fiind LGBT…

Procentul de adulți din SUA care se autoidentifică ca lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali sau altceva decât heterosexuali a crescut la un nou maxim de 7,1%. Acesta este dublu față de procentul din 2012, când Gallup a aplicat pentru prima dată acest sondaj.

Este uimitor faptul că procentul de americani LGBT s-a dublat în ultimul deceniu și cea mai mare parte a acestei creșteri este atribuită tinerilor.

Gallup a descoperit că aproape 21% dintre americanii din generația Z se identifică acum ca LGBT…

Aproximativ 21% dintre americanii din generația Z care au ajuns la vârsta adultă (cei născuți între 1997 și 2003) se identifică drept LGBT. Este aproape dublu față de procentul generației milenialilor, în timp ce decalajul se mărește și mai mult când se analizează comparativ cu generațiile mai vârstnice.

Iată cifrele vehiculate de sondajul Gallup, împărțite pe generații…

Tradiționaliștii (născuți înainte de 1946) – 0,8% se identifică drept LGBT
Baby boomers (născuți între 1946-1964) – 2,6% se identifică ca LGBT
Generația X (născuți între 1965-1980) – 4,2% se identifică drept LGBT
Millennials (născuți între 1981-1996) – 10,5% se identifică ca LGBT
Generația Z (născuți între 1997-2003) – 20,8% se identifică ca LGBT

După cum puteți vedea, procentul de americani care se identifică drept LGBT se dublează aproximativ cu fiecare generație. Americanii (care se identifică drept LGBT) născuți în Generația Z au cu 20 de procente mai mult decât cei născuți înainte de 1946. Deci, cum ar arăta cifrele generale peste 20 sau 40 de ani?

Rolul mass-mediei corporative

Mass-media corporativă a jucat un rol major în schimbarea atitudinilor și opiniilor indivizilor. Potrivit unui raport recent, aproape 12% din toate personajele care apar în mod regulat la televizor sunt LGBT…

Pe toate rețelele de difuzare, aproape 12% dintre personajele care apar în mod regulat sunt membri ai comunității LGBTQ, conform raportului anual GLAAD – “Where We Are on TV”.

Raportul documentează reprezentarea LGBTQ în serialele de difuzare, streaming și prin cablu pentru sezonul 2021-22 care se încheie în mai; GLAAD lucrează cu rețele pentru a confirma care personaje sunt membri ai comunității LGBTQ.

Mesajele necruțătoare care au venit din mass-media corporativă au avut un impact enorm. În 1988, un sondaj a constatat că doar 11% dintre americani au susținut căsătoria homosexuală…

Ce arată sondajele

Sondajul PPRI arată o tendință de acceptare care crește de mai bine de 30 de ani: Astfel în sondajul Universității din Chicago din 1988 , doar 11% dintre americani au susținut căsătoria între persoane de același sex, iar 68% s-au opus. Susținătorii au depășit oponenții pentru prima dată în 2009 (49% pro – 46% contra) conform unui sondaj ABC News/Washington Post .

Dar acum lucrurile stau cu totul altfel. De fapt, cel mai recent sondaj Gallup care a intervievat respondenții despre acest lucru a descoperit că 70% (un record istoric) dintre americani susțin acum căsătoria homosexuală.

A trece de la 11% la 70% în mai puțin de 35 de ani este o schimbare de proporții colosale.

Și un sondaj diferit care a fost efectuat anul trecut a constatat că chiar și majoritatea republicanilor (considerați consevatori) susțin căsătoria homosexuală acum…

O majoritate din toate grupurile partizane, inclusiv republicanii, susțin acum căsătoria între persoane de același sex, potrivit unui sondaj al Institutului de Cercetare a Religiei Publice (PRRI).

În 2019, mai puțin de jumătate dintre cei care se identifică drept republicani (47 la sută) au susținut căsătoria homosexuală, dar sondajul arată că acest număr a crescut la 51 la sută anul trecut.

Cultura americană s-a schimbat complet. Nimeni nu poate nega asta.

Creștinii au fost inițial cei mai ezitanti în a sprijini căsătoria homosexuală, dar astăzi majoritatea dintre ei au fost acum convertiți

Majoritatea confesiunilor religioase majore sund de accord cu căsătoria homosexuală, inclusiv protestanții albi (79 la sută), hispanici romano-catolici (78 la sută), religioși necreștini (72 la sută), protestanți hispanici (68 la sută), catolicii albi (67 la sută), negri. Protestanți (57 la sută) și alte confesiuni creștine (56 la sută).
Americanii neafiliați religios au fost cei mai mari susținători, 90 la sută fiind de acord cu căsătoria între persoane de același sex.

Cu toate acestea, există un grup care încă rezistă.

Potrivit unui sondaj, o majoritate solidă a creștinilor evanghelici încă nu susțin căsătoria homosexuală …

Evanghelicii albi s-au remarcat ca singura confesiune în care o majoritate s-a opus căsătoriei între persoane de același sex, (63% contra, 34% pro).

Din păcate, procentul creștinilor evanghelici din Statele Unite s-a micșorat. Potrivit Public Religion Research Institute (PPRI), evanghelicii albi au scăzut de la 23% în 2006 la 14% din populație astăzi…

Un nou sondaj de la Institutul de Cercetare a Religiei Publice arată că evanghelicii albi au înregistrat anul trecut „cea mai bruscă scădere a afilierii” în rândul grupurilor religioase americane din 2006, scăzând de la 23% dintre americani în acel an la 14% în 2020.

Cifrele pe care vi le-am împărtășit în acest articol sunt foarte clare și au implicații enorme pentru viitorul SUA.

Dacă nu sunteți de acord cu direcția spre care se îndreaptă societatea noastră, veți fi în minoritate. Și după cum am văzut, acea minoritate este tot mai mult persecutată.

Cultura Americii, ca și cea a întregii lumi, a fost transformată fundamental. Iar cei care au transformat-o sunt absolut hotărâți să ne împiedice să ne întoarcem vreodată la felul în care erau lucrurile înainte…

Sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Grupurile influente ruse nu vor să Previous post Grupurile influente ruse nu vor să trăiască în „lumea greșită”
Războiul din Ucraina distruge vieți nevinovate Next post Războiul din Ucraina distruge vieți nevinovate