Acasă » Traim vremuri ce vestesc sfarsitul timpului

Traim vremuri ce vestesc sfarsitul timpului

Traim vremuri ce vestesc sfarsitul timpului

Traim vremuri ce vestesc sfarsitul timpului

Sunt multe lucruri pe care am putea sa le invatam de la Estera, de exemplu ce ar trebui sa facem si cum sa ne comportam in aceste vremuri care vestesc sfarsitul.

Cel mai important ramane modul in care ea a actionat atunci cand a fost amenintata existenta poporului evreu de pe tot cuprinsul Persiei. Ar fi putut cu usurinta sa nu se implice, sa ramana in zona ei de confort, sa ignore situatia si sa-si vada de viata ei personala sau sa se protejeze pe ea insasi.

Cu toate acestea, Estera nu a facut nimic din cele enumerate; Raspunsul lui Estera a fost de a folosi arme de razboi spirituale!

Du-te, strange pe toti iudeii care se afla in Susa si postiti pentru mine, fara sa mancati, nici sa beti, trei zile, nici noaptea, nici ziua. Si eu voi posti odata cu slujnicele mele; apoi voi intra la imparat, in ciuda legii; si, daca va fi sa pier, voi pieri.” Estera 4:16

Astazi, toti ne confruntam cu o dilema asemanatoare. In cazul in care nu s-a intamplat deja, in curand existenta noastra in calitate de credinciosi ai lui Iisus va fi amenintata de „civilizatia occidentala” care a adoptat un alt sistem de valori.

Noi, ca si Estera, trebuie sa facem o alegere privind modul in care vom raspunde.

– Putem raspunde cu frica; alegand sa ramanem in zonele noastre de confort, considerand ca nu ne va afecta pe noi personal (este doar ceva la care ne uitam la stiri, e vorba despre „alte persoane”) ;

– Putem nega ceea ce se intampla in jurul nostru si sa ramanem ignoranti in ceea ce priveste „semnele vremurilor;

– Putem sa ne axam pe auto-protectie (sa ne fie noua bine) si sa nu ne pese de ceilalti;

– Putem sa devenim pasivi, sa ne mintim ca lucrurile nu sunt asa de grave pe cat par, si oricum nu putem face nimic pentru a depasi aceasta stare de fapt;

– Putem sa ne „ascundem” undeva si sa-L asteptam pe Iisus sa se intoarca;

– Sau putem sa ne inarmam cu armele spirituale ale razboiului pe care Dumnezeu ni le-a dat!

Sa ne inarmam cu aceste arme si sa ne aparam

Cei mai multi dintre noi nu sunt nici pe departe constienti de existenta „centurii de arme” spirituale pe care le au. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne inarmam cu aceste arme si sa ne aparam cu ele in mediul spiritual.

Avem mult mai multa putere decat credem! Avem puterea, daca folosim armele de razboi spiritual, sa indepartam demonii si entitatile malefice prezente in atmosfera noastra spirituala! Daca am putea vedea doar domeniul spiritual din jurul nostru (asa cum a facut Elisei), ne-am da seama ca adevarata realitate este ceea ce nu se poate vedea cu ochii fizici.

Trebuie sa incepem sa ne fixam mintea noastra nu pe ceea ce se vede, ci pe ceea ce este nevazut (2 Cor. 4:18). Cand vedem cu ochii spirituali modul in care vrajmasul se afla in spatele haosului, confuziei, diviziunii, conflictului, fricii, anxietatii, grijilor, stresului si a lipsei de pace din viata noastra personala; precum si toate inselatoriile, terorismul, imoralitatea, violenta, persecutia, pierderea libertatilor si destramarile familiilor pe care le vedem peste tot in lume, atunci ne dam seama ca singurele arme care vor aduce izbanda si vor face diferenta sunt armele de razboi spiritual.

Tipuri de arme pamantesti

Problema este ca foarte multi dintre noi nu sunt constienti de diferenta dintre „armele” ce tin de pamantesc si armele razboiului spiritual. Majoritatea covarsitoare a oamenilor cand reactioneaza utilizeaza armele pamantesti de razboi: razbunarea, barfa, conflictul, aroganta, superioritatea, declaratiile ca sunt mai buni, mai inteligenti, mai corecti, pentru a-i rani pe ceilalti, care ne pot rani si ei la randul lor cu aceleasi arme.

Alte tipuri de arme pamantesti de razboi folosite de oameni includ: frica, stresul si panica, pasivitatea, ignoranta, ascunderea, furia, frustrarea si vina, critica si luarea in deradere a altora, plansul, minciuna si negarea adevarului, controlul, manipularea si abuzul de putere! Nici una dintre aceste arme pamantesti nu ne va permite insa sa fim puternici in aceste vremuri incerte, ale apropierii sfarsitului.

De fapt, tot ceea ce realizeaza majoritatea covarsitoare a oamenilor este inrolarea de aceeasi parte a baricadei cu vrajmasul si sporirea domniei lui peste viata lor, peste inimile lor si peste intreg pamantul. Fortele demonice sunt deja in crestere in aceste vremuri tulburi de sfarsit. Mai mult decat atat, daca ei nu vor invata sa foloseasca armele de razboi spiritual, viata lor va fi in cele din urma inghitita de intunericul care stapaneste lumea. (Luca 21:26; 2 Tes. 2: 3; 1 Timotei 4: 1).

Armura Lui Dumnezeu

Deci, care sunt armele razboiului spiritual pe care toti oamenii ar trebui sa le utilizeze? Iata doar cateva exemple: mila, compasiune, rugaciune, post, binecuvantari pentru ceilalti, darnicie, lauda si multumiri catre Dumnezeu, declararea adevarului din Scripturi. Efeseni6:13-17: „De aceea, luati toata armura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul. Stati gata, dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii, avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii. Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu.

armura-crestinului

De asemenea trebuie folosite armele spirituale ale marturisirii, iertarii si infranarii comportamentelor, gandurilor, emotiilor si cuvintelor pentru a nu permite autoritatii lui Satan sa patrunda in fortareata pe care ne-o ofera bunatatea lui Dumnezeu.

Lupta spirituala

Acest mesaj nu este numai o „lectie frumoasa” de teologie, este o chestiune fundamentala de viata sau de moarte! Trebuie sa devenim constienti de lupta spirituala care se da in spatele scenei, sa stim ce arme spirituale avem si sa fim pregatiti sa le folosim. Dumnezeu ne-a echipat cu aceste „arme” sa fim puternici in aceasta lupta si sa stam in lumina Lui, dar noi trebuie sa fim constienti si dispusi sa utilizam aceste arme si sa le manuim pe taramul spiritual.

Timpul trezirii si „a vedea nevazutul” este ACUM! Trebuie sa ne dam seama ca in fiecare moment al zilei, avem fie puterea de a creste domnia lui Iisus peste inimile noastre, fie pentru a creste domnia vrajmasului pe Pamant, in functie de tipul de arme pe care alegem sa le utilizam: pamantesti sau spirituale.

Autor: Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.