Tradarea prin intermediul spatiilor virtuale

Fiindca lumea aceasta e supusa influentei dezastruoase a celui rau, vine un moment cand unii dintre noi ajungem sa inselam asteptarile cuiva drag sau invers, la randul nostru, sa fim inselati. Tradarea face parte din jocul lumii acesteia, jocurile periculoase care aduc multa suferinta in inima partenerilor de viata.

Cei care-L cunosc pe Dumnezeu si voia Sa se roaga si stau departe de ispitele lumii acesteia, prin puterea lui Isus Hristos depasind momentele penibile pregatite cu mare subtilitate de cel rau care doreste sa distruga familia si relatiile frumoase, bazate pe respect, dragoste si incredere. Dusmanul comun este diavolul, cel care pregateste cu minutiozitate pierzarea noastra.

Prin diverse moduri, intoxicandu-ne cu informatii nefolositoare, prin intermediul internetului in care spatiile virtuale au ajuns un loc sigur chiar si pentru cei timizi care pana acum nu indrazneau sa-si probeze gandurile cele mai imorale. Acum au posiblitatea prin obscuritatea unor camere web, prin alegerea de identitati false care nu le permit identificarea, sa testeze cele mai dezgustatoare ipostaze,  imoralitatea in cea mai „pura” forma a ei.

Spatiile virtuale

O Sodoma si Gomora a zilelor noastre, de data aceasta la nivel virtual. Acolo nu te vede nimeni, poti accesa diverse pagini, poti interactiona cu persoane de oriunde si poti ajunge cu siguranta in bratele celui rau continuand asa.

E victoria celui rau, o victorie temporara care aduce moartea celui ce se deda la astfel de practici. Dar oare nu te vede nimeni in spatiile virtuale? E Dumnezeul cerurilor si al pamantului absent la aceste imagini si actiuni ale oamenilor? Cel in mana caruia sta intreg universul nu vede cand gandurile o iau razna? Diavolul lucreaza puternic acum in zilele din urma.

Sa ne pazim sufletele cu ajutorul lui Hristos, doar El da puterea spre biruinta. In nimeni altul nu exista scapare. Cum se simte un om tradat? As spune ca o metafora, ca un fluture cu aripile arse. Durerea din sufletul unui om tradat doar Hristos o poate alina. Acceptarea fatalista a realitatii ii da speranta fluturelui cu aripile deja arse o data, speranta ca va mai putea vreodata mima zborul. Desi nu va mai putea zbura niciodata la fel, va fi un surogat de aripi ce vor zbura in virtutea inertiei, fara adevarata minune a zborului curat.

Lumea virtuala

In lumea aceasta, odata ce s-a rupt ceva, carpeala de cele mai multe ori nu reuseste sa suplineasca nici pe departe ceea ce a fost candva. Doar Hristos poate da aripi noi, care sa straluceasca mai frumos ca niciodata. Spatiile virtuale au dat posibilitatea intr-un flux de neoprit la astfel de interactiuni subtile, deranjante in cea mai mare masura.

Oamenii au luat-o razna, curiozitatile si dorinta de experimentare a unor lucruri noi, imorale, sub protectia anonimatului asigurata de diavol, aduc oamenii in stare de obsesie, de cautare continua, incurajandu-i la riscuri inutile pentru a-si satisface propriile ganduri neexperimentate pana la acel moment, riscand astfel relatii frumoase, curate pe relatii mentale iluzorii, traind intr-o lume proprie imaginativa in care totul este asa cum doresc ei.

Diavolul este tatal minciunii. Si cum lucreaza cu putere, minciuna e la mare rang, minciuna aducand prejudicii celor apropiati si facand in cele din urma ca persoanele sa fie desconsiderate. Exista posibilitatea ca prin intermediul spatiilor virtuale diavolul sa puna stapanire pe mintile oamenilor. Nu sunt specialista, insa as raspunde cu tarie ca da. E un instrument al diavolului folosit cu mare usurinta si subtilitate.

Tradarea poate aparea si la nivel emotional, in lipsa apropierii fizice. Prieteniile pot deveni infidelitati emotionale atunci cand exista o intimitate emotionala, o tensiune intima, iar toate acestea sunt tinute departe de urechile partenerului. Ce ne spune Dumnezeu despre acesta tradare care ucide suflete si distruge familii zi de zi? Multi nu recunosc ca fac un lucru rau, tradarea si imoralitatea facand parte din tabloul obisnuit al lumii acesteia.

Doar prin Hristos

Dar ce spune Domnul Hristos? Ati auzit că s-a zis celor din vechime: „Sa nu preacurvesti.” Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie, ca s-o pofteasca, a şi preacurvit cu ea in inima lui. Matei 5:27-28. In proverbe Dumnezeu ne avertizeaza: Fiule, ia aminte la intelepciunea mea, si pleaca urechea la invatatura mea, ca sa fii cu chibzuinta, si buzele tale sa aiba cunostinta. Caci buzele femeii straine strecoara miere, si cerul gurii ei este mai lunecos decat untdelemnul; Dar la urma este amara ca pelinul, ascutita ca o sabie cu doua taisuri.

Picioarele ei pogoara la moarte, pasii ei dau in locuinta mortilor. (Proverbe 5:1-5) Bea apa din fantana ta, si din izvoarele putului tau. Ce, vrei sa ti se verse izvoarele afara? Si sa-ti curga raurile pe pietele de obste? Lasa-le sa fie numai pentru tine, si nu pentru strainii de langa tine. Izvorul tau sa fie binecuvantat, si bucura-te de nevasta tineretii tale. (Prov. 5:15-18)

Sa ne rugam

Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa ne ajute sa staruim in iubire fata de ceea ce avem, sa fim multumitori pentru ceea ce Dumnezeu a ingaduit in vietile noastre, sa nu facem jocul diavolului sa-i ranim pe cei care ne iubesc, sa nu fim tentati de lucruri trecatoare care ne aduc in final dezgustul si dezamagirea, sa staruim in iubirea lui Hristos, singurul care ne poate pazi de atacurile celui rau.

Cum sa prevenim sa facem rau celor apropiati? Doar prin Hristos. Natura noastra pacatoasa e predispusa spre rau, ca vrem sa recunoastem sau nu. Sa ne pazim sufletele, sa ne pazim familiie-mai ales copiii si pe toti cei dragi de influentele dezastruoase ale celui rau! Daca am fost vreodata tradati si ne-am simtit cu sufletele goale, scaparea e in Hristos. El ne cheama pe toti cei truditi si impovarati sa ne dea odihna (Matei 11:28). Si ne da leac spre vindecare totala. Daca am facut raul celui apropiat sa ne rugam lui Hristos sa ne dea pacea, sa ne elibereze constiinta, sa primim iertarea celuilalt.

Si cei tradati si cei care tradeaza au nevoie de iertare. Iertare pentru cel de langa noi care ne-a ranit si iertare pentru cei care au tradat si se simt descoperiti, vulnerabili – impacare cu sinele. Solutia spre vindecare este in a ierta si a iubi. Dragostea acopera totul. Toate prin puterea lui Hristos. Pot totul in Hristos care ma intareste (Filipeni 4:11).

Autor: Dana Dobre