Read Time:2 Minute, 6 Second

Adventist-Vietnam-One-Year-in-Mission-3Un an de voluntariat a avut un impact puternic asupra celui mai mare oras dintr-o tara comunista. Tinerii voluntari adventisti au primit un certificat de apreciere din partea Guvernului pentru doua proiecte comunitare desfasurate de-a lungul verii in orasul Ho Chi Min.

Liderii din Phu Nhuan Ward, Districtul 9 au prezentat certificatul in cadrul unei ceremonii si au citat munca voluntarilor ca o contributie deosebita la bunastarea si sanatatea locuitorilor din zona.

Un proiect a vizat curatenia pe strazile din jurul pietelor in aer liber si a fost implementat impreuna cu autoritatea locala, beneficiind de asistenta din partea voluntarilor administratiei publice locale.
Adventist-Vietnam-One-Year-in-Mission-5In cel de-al doilea proiect voluntarii au oferit controale medicale si stomatologice gratuite, tunsori si masaje in cadrul unei clinici cu servicii gratuite infiintata in parteneriat cu oficialitatile locale guvernamentale.
Adventist-Vietnam-One-Year-in-Mission-6Voluntarii adventisti au incheiat si de-a lungul anului trecut parteneriate cu alte organizatii pentru satisfacerea nevoilor populatiei din Ho Chi Min.

Printre activitatile desfasurate se numara distribuirea de rechizite scolare pentru copiii defavorizati in parteneriat cu o organizatie locala, o zi dedicata curateniei in oras, o zi dedicata sanatatii dentare si o zi atribuita spalarii gratis a motocicletelor din orasul in care se estimeaza ca se afla un numar de 3,5 milioane de asemenea vehicule in trafic.

Totodata, tinerii adventisti au organizat intalniri pentru copii si adolescenti si au oferit gratuit lectii de chitara pentru cei interesati. „Este o implicare modesta, dar speram ca acest lucru va ajuta tinerii sa se implice mai mult in activitatile sociale”, a declarat unul dintre liderii tinerilor adventisti.

Alti voluntari s-au implicat in desfasurarea unor activitati in spitale sau ale unor organizatii caritabile din orasul Ho Chi Min si chiar in intreaga tara.

Proiectele la care au participat tinerii adventisti sunt de fapt o initiativa a Bisericii Adventiste Mondiale inca din 2013 si vizeaza maximizarea interesului si a pasiunii tinerilor adventisti in misiunea al carei scop unic si important este impartasirea Cuvantului Evangheliei si implicit pe Isus Hristos in cele mai mare orase ale lumii.
Adventist-Vietnam-One-Year-in-Mission-2Divizia Asia-Pacificul de Sud, care include si Vietnamul, dispune de un numar de 11 coordonatori pentru cele 14 tari de pe teritoriul sau precum si de o mare retea de voluntari.

Biserica Adventista are mai mult de 11.000 de membri in Vietnam, care se inchina in 15 biserici. Aceasta tara comunista cu vecini China, Laos si Cambodgia are o populatie de 91 milioane de locuitori, dintre care aproximativ 8% se declara crestini, in timp ce marea majoritate practica budismul.

Sursa: Adventist Review

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sofer crestin acuzat in Canada Previous post Sofer crestin acuzat in Canada: a refuzat sa conduca un autobuz care promova celebrarea „Gay Pride”(Video)
Next post Dupa 30 de ani de slujire si predicare, minunea s-a intamplat: primii indigeni dintr-un trib brazilian au devenit crestini!