IShebrew-e1445580327699Gruparea terorista „Statul islamic” a postat pentru prima data in mediul on-line un videoclip in limba ebraica, adresat publicului israelian. In film, un militant mascat imbracat in uniforma militara si vorbind in ebraica cu un accent arab, a adresat urmatoarea avertizare:

„Nici un evreu nu va fi lasat (in viata) dupa ce luptatorii nostri vor cuceri Iordania si vor ajunge la granita Israelului. In curand vom stapani Ierusalimul si intregul Israel, relateaza Times of Israel.

Adevaratul razboi inca nu a inceput si tot ceea ce s-a intamplat pana acum a fost o joacă de copil. Nimic nu se compara cu ceea ce va urma si inca destul de repede, Inshallah (cu voia lui Dumnezeu).
Va promit ca foarte curand nici un evreu nu va mai fi (in viata) in Ierusalim sau Israel si vom continua sa luptam pana cand vom eradica aceasta boala (iudaismul?) din lume.

Uita-te la ceea ce s-a intamplat cu tine dupa doar cateva atacuri cu masini efectuate de fratii nostri din Palestina (referindu-se la valul de atacuri recente impotriva civililor israelieni si a fortelor de securitate din Cisiordania in urma carora cel putin 10 israelieni au fost ucisi).

V-ati pierdut mintile si ati inceput sa va temeti de fiecare data cand un sofer accelereaza. Va speriati de fiecare persoana care transporta ceva in mana. Ce se va intampla cu voi atunci cand zeci de mii (de luptatori musulmani) vor veni din intreaga lume pentru a va ucide?”, intreaba el.

„Acordul Sykes-Picot nu te va proteja si asa cum am estompat granitele dintre Siria si Irak, vom face acest lucru intre Siria si Iordania, apoi intre Siria si Palestina, a spus militantul, cu referire la acordul secret din anul 1916 intre Franta si Marea Britanie pentru impartirea provinciilor arabe ale Imperiului Otoman.

„Aceasta nu sunt simple vorbe. Vom avansa spre tine de pretutindeni, din nord si sud, din Sinai, de peste tot.” Acest avertisment vine dupa ce grupul terorist a lansat in ultimele zile o serie de video-clipuri in care glorificau valul de atacuri ucigase impotriva israelienilor.