Read Time:1 Minute, 42 Second

Mii de crestini se inchina lui Dumnezeu intr-o pestera

Aproximativ 70 de mii de crestini se aduna in fiecare saptamana intr-o pestera, pentru a participa la inchinare si pentru a-L slavi pe Iisus Hristos.

Este vorba de asa numita „biserica pestera”, care a devenit una dintre cele mai mari biserici din Egipt si chiar din lume. „Biserica pestera” este situata in muntele Mokattam, la sud-est de Cairo, intr-o zona cunoscuta sub numele de „orasul gunoierilor”, datorita numarului mare de oameni care au ca principala activitate reciclarea deseurilor.

 

Peste 90 la suta din membrii acestei comunitati sunt crestini copti, restul fiind crestini arabi. Traind intr-o tara avand cu o populatie predominant islamica si inconjurati de tari musulmane cu majoritati ale populatiilor dominate de Islam, situatia crestinilor din Egipt nu este deloc una usoara.

Cu toate acestea, credinta puternica a crestinilor le da putere sa se intalneasca in pofida tuturor greutatilor pentru a lauda numele Celui care este mai presus de orice – Iisus Hristos, relateaza Acontecer Cristiano.

Biserica pestera este cea mai mare din Orientul Mijlociu. Ea are capacitatea de a gazdui cel putin 20.000 de oameni asezati confortabil pentru inchinare. In pesterile din apropiere au fost construite alte locuri pentru a fi utilizate pentru biserica. Pe masura ce au fost amenajate aceste locuri, s-a format un imens complex subteran.

70.000 de crestini care se inchina si lauda numele Lui Iisus

Astfel, in aceasta „biserica pestera” se intalnesc in fiecare saptamana circa 70.000 de crestini. Acestia se inchina si lauda numele Lui Iisus.

Liderul crestin local, Markos Ayoub, rezuma situatia: „Nu este deloc usor sa fii crestin in Orientul Mijlociu astazi. Din cauza instabilitatii politice si a problemelor economice cu care se confrunta Egiptul in ultimii ani, multi crestini se tem pentru viitorul crestinismului”.

Multi tineri au parasit tara pentru a incepe o noua viata in afara Orientului Mijlociu. In ciuda dificultatilor, cei care au ramas continua sa dea marturie despre credinta si speranta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Mii de crestini se inchina lui Dumnezeu intr-o pestera (Video)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Peste 200.000 de oameni L-au acceptat pe Hristos Previous post Peste 200.000 de oameni L-au acceptat pe Hristos in Tibet: printre acestia, 62 de calugari budisti
Cel mai batran preot din lume Next post Cel mai batran preot din lume dezvaluie secretul unei vieti indelungate
%d blogeri au apreciat: