Sute de protestatari kurzi au intrat cu forta in Parlamentul European (VIDEO)

Sute de protestatari kurzi au intrat cu forta in Parlamentul European (VIDEO)

BzSoLXXIMAEqPJ5.jpg mediumSute de kurzi au intrat marti cu forta in cladirea Parlamentului European de la Bruxelles unde au avut o confruntare directa cu fortele de securitate. Potrivit primelor informatii, acestia protesteaza fata de agresiunile islamiste din orasul Kobane si cer eliberarea lui Abdullah Ocalan, liderul PKK.

Pana acum nu au fost raportate incidente, kurzii fiind ulterior evacuati, pasnic, din cladirea Parlamentului European, scrie ziare.com.

In cursul diminetii de marti sinistra flamura neagra a teroristilor islamisti se vazuse arborata pe o serie de cladiri din trei cartiere rasaritene din Kobane, incapute sub controlul ISIS.

Cucerirea orasului kurd de la frontiera cu Turcia sub ochii indiferenti ai tanchistilor turci si privirile neputincioase ale pilotilor americani n-ar fi doar inca o victorie a terorisilor. Ar constitui un succes simbolic al Statului Islamic si un triumf cu un impact militar si politic depasind net dimensiunile sale locale, relateaza Deutsche Welle.

Washingtonul desfasoara din 8 august raiduri impotriva pozitiilor SI in nordul Irakului, dupa ce islamistii au avansat catre Kurdistan si au aruncat in strada zeci de mii de persoane, intre care un numar mare de crestini si yazidi, o minoritate kurdofona nemusulmana, potrivit Mediafax.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.