redRyan, un membru al unei fundatii a efectuat un experiment social pentru a vedea daca oamenii mai sunt dispusi sa sara in ajutorul unei persoane care are nevoie de ajutor.

A inchiriat o masina veche si a stationat pe marginea unei sosele simuland ca masina s-a stricat. A asteptat rabdator langa masina pentru a vedea daca cineva opreste pentru a-l ajuta, mentioneaza faithit.com.

Dupa cateva ore si sute de masini care au trecut pe langa el, atunci cand era pe cale sa renunte la experiment, cineva a oprit si nu i-a venit sa creada cine i-a sarit in ajutor…Un om pe nume Eric.

Acesta il vazuse pe Ryan pe marginea drumului in urma cu cateva ore cand se deplasa la o clinica pentru a efectua o sedinta de terapie. Cand s-a intors, a vazut ca era tot acolo si, desi avea arsuri de gradul 3 pe tot corpul, s-a oprit pentru a ajuta un om in nevoie. Si asta in ciuda faptului ca avea nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa.

Socat, Ryan l-a intrebat: „Ai oprit din curiozitate sau sa ma ajuti? Vad ca ai mari probleme…Eric a raspuns: „Am oprit sa vad despre ce e vorba si daca pot sa te ajut. Orice om are nevoie de ajutor cateodata”.

Dupa ce i-a marturisit lui Eric ca efectueaza un experiment social pentru a vedea reactiile oamenilor in cazul unei persoane care are nevoie de ajutor, Ryan a decis sa faca si el un gest minunat pentru cel care a facut un act de bunatate.
break-down1Afland ca majoritatea lucrurilor lui Eric au fost mistuite in incendiu, Ryan a solicitat un ajutor financiar fundatiei, dupa care a mers si a cumparat tot ceea ce era necesar.

***

Sa nu uitam cuvintele pline de adevar din Sfanta Scriptura: „In toate privintele v-am dat o pilda si v-am aratat ca, lucrand astfel, trebuie sa ajutati pe cei slabi si sa va aduceti aminte de cuvintele Domnului Isus, care Insusi a zis: Este mai ferice sa dai decat sa primesti.”(Faptele Apostolilor 20:35).

Domnul Hristos a spus „Este mai ferice sa dai decat sa primesti” pentru ca asta ne face asemenea lui Dumnezeu care da tuturor si nu primeste de la nimeni, ca si Domnul Isus care a facut bine tuturor. Este mai ferice sa dam din truda noastra decat sa primim o plata pentru ea.

Este mai placut sa faci bine celui recunoscator, dar este mai onorabil sa faci bine celui nerecunoscator pentru ca atunci il avem pe Dumnezeu ca Cel ce ne plateste si care ne va rasplati la invierea celor drepti, pentru ceea ce nu am fost recompensati aici pe Pamant.

Este fericirea mea sa dau sau sa primesc? Chiar si cel mai sarac poate sa dea ceva, ca in exemplul din articolul de fata. Ce pot sa daruiesc astazi ca sa fiu fericit?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.