1000-Bible-WomenExista 93 de femei despre care Biblia ne vorbeste, dintre care 49 au nume propriu. Femeile utilizeaza un numar de 14.056 de cuvinte, ceea ce reprezinta aproximativ 1,1 la suta din totalul cuvintelor din Cartea Sfanta.

Acestea sunt concluziile Rev. Lindsay Hardin Freeman, fost rector interimar la Trinity Episcopal Church din Excelsior, care acum trei ani s-a angajat intr-un proiect fara precedent: sa numere toate cuvintele rostite de femeile din Biblie.
women-bible-study-group-cropCu ajutorul altor trei femei din biserica ei, Freeman a disecat cu migala versiunea standard a Bibliei si a scris o carte: „Femeile biblice. Toate cuvintele lor si ce importanta au avut”.

„Am vrut sa redau cuvintele femeilor din Biblie. Am fost uimita cand am vazut ca nimeni nu a mai facut asa ceva”, a declarat autoarea.

Femeile au lucrat in subsolul bisericii si de-a lungul a trei ani au identificat fiecare femeie care rosteste cuvinte, numarul cuvintelor, si ce rol au avut acestea in Biblie.

Unele dintre femeile biblice sunt bine-cunoscute, precum Maria, mama lui Isus, care rosteste 191 de cuvinte. Maria Magdalena spune 61 de cuvinte, in timp ce Sara, sotia lui Avraam, este creditata cu 141.

Greg Carey, profesor la Seminarul Teologic Lancaster, este de acord cu Freeman, si a declarata: „aceasta carte reprezinta un serviciu valoros prin informatiile pe care le prezinta despre femeile din Biblie”.

„Biblia a fost scrisa in mare masura de barbati, iar contributia femeilor este reprezentata destul de slab in paginile sale. Prin prezentarea acestor femei intr-un singur loc, Freeman deschide o oportunitate pentru noi sa le percepem ca un intreg”, este de parere Carey.
thw woman at wellFreeman a scris cate un capitol dupa parcurgerea fiecarei carti a Bibliei, iar capitolele sunt impartite in sectiuni pentru fiecare femeie care apare intr-o anumita carte.

In Geneza, de exemplu, Freeman si echipa sa a constatat ca doar 11 femei vorbesc, in comparatie cu 50 de barbati. Referindu-se la munca ei de 3 ani pentru realizarea acestei carti, Freeman a spus: „Aceasta lucrare a avut un efect deosebit asupra echipei noastre. Micul nostru grup de 4 persoane a cunoscut o transformare… Am ras si am plans redand aceste povestiri despre femeile din Biblie. Credinta noastra a crescut”.

Sursa: Huffington Post

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.