Studiu despre rai si iad in SUA

Un studiu recent realizat de Pew Research Center a concluzionat, printre altele, ca americanii se identifica mai putin cu anumite religii, dar in schimb poseda un puternic sentiment de spiritualitate.

Centrul independent de cercetare a publicat un raport al studiului intreprins pe latura spirituala a americanilor, in care a fost surprinsa credinta acestora in ceea ce priveste raiul si iadul, relateaza Actualidad Cristiana.

Aproximativ sapte din zece americani (72%) spun ca ei cred in rai si il definesc ca „un loc in care oamenii care au avut o conduita buna in viata sunt rasplatiti vesnic”.

In schimb, mai mult de jumatate din adultii americani (58%), cred in iad, sau intr-un loc „unde oamenii care au dus o viata marcata de promiscuitate si fapte rele, vor fi pedepsiti vesnic”.

.

Studiul remarca ca nu s-au produs schimbari semnificative la nici unul din grupuri fata de precedentul sondaj care a avut loc in 2007 si in care 74% din respondenti credeau in rai, in timp ce la celalalt grup 59%, credeau in iad.

Persoane fara religie care au intrat la categoria „Nones” sunt reprezentate de acei indivizi care s-au declarat ca agnostici, atei sau „care nu cred in nimic”.

Dintre acestia circa 37 la suta cred in rai si 27 la suta in iad. Categoria „Nones” este in crestere in Statele Unite, ajungand la un procent de 23 la suta din populatie, aici fiind inclusi cei care declara ca nu se roaga si nu merg la biserica, desi multi dintre ei spun ca au credinta in Dumnezeu.

In ceea ce priveste grupurile religioase care cred in viata de apoi, crestinii recunosc in cel mai mare procent existenta raiului si a iadului. Nouazeci si cinci la suta dintre mormoni cred in existenta raiului, urmati de 93 la suta dintre protestantii afro-americani din SUA.