Statuia lui Iisus Hristos, inaugurata recent: motiv de disputa religioasa in Columbia

Statuia lui Iisus Hristos, inaugurata recent: motiv de disputa religioasa in Columbia

christ-colombieIn Columbia a fost ridicata o statuie impresionanta a lui Hristos, cunoscuta sub numele de „El Santisimo” care a fost inaugurata la 23 ianuarie intr-un parc din orasul Floridablanca.

Aceasta este cel mai mare monument din tara si reprezinta un punct de atractie atat pentru columbieni, cat si pentru turistii straini.

Recent, un grup de cetateni secularisti s-au adresat Curtii Administrative solicitand ca statuia sa fie redenumita, prin renuntarea la evocarea religioasa.

Secularistii doresc sa pastreze statuia deoarece acesta este cel mai inalt monumen din tara, dar, in absurditatea lor, se prefac a nu observa ca aceasta il reprezinta pe Hristos.

Reclamantii au declarat ca monumentul a incalcat principiul neutralitatii religioase iar Curtea Administrativa a decis in favoarea lor, asa ca monumentul trebuie sa primeasca o alta denumire.

Sculptura, inaugurata la 23 ianuarie, cantareste mai mult de 30 de tone si are 40 de metri inaltime. Aceasta este cea de-a patra statuie ca marime din America Latina.

„Orice persoana care se uita la aceasta statuie, ce vede? Pe Atotputernicul. Cum sa-L numesc?”, a intrebat retoric sculptorul.

Autoritatile orasului au anuntat ca pentru moment statuia nu-si va schimba numele si a cerut avocatilor sai sa gaseasca caile legale pentru revizuirea deciziei Curtii Administrative, facand apel la Consiliul de Stat si Curtea Constitutionala, daca va fi necesar.

Sursa: Medis-Presse-Info

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.