You are currently viewing Stare de alerta in SUA: aproximativ 15.000 de crestini, pusi pe „Lista mortii” de ISIS

Stare de alerta in SUA: aproximativ 15.000 de crestini, pusi pe „Lista mortii” de ISIS

usa-isis-terrorists-01Stare de alerta in SUA. Conform unui raport dat publicitatii recent, la inceputul acestui an gruparea terorista ISIS identificase aproximativ 15.000 de crestini americani si au dat instructiuni jihadistilor aflati deja in SUA, pentru a declansa o serie de crime in masa.

Raportul privind aceasta lista a crestinilor care urmau sa fie ucisi vine in urma amenintarilor publice date de ISIS crestinilor americani si britanici.

De altfel, politia britanica avertizase in mod public pe cei 5,4 milioane de crestini sa fie in stare de alerta, iar in unele zone au ridicat nivelul de securitate.

Lista mortii

Publicatia Circa News relateaza ca FBI-ul nu a notificat pe crestinii americani care sunt pe „Lista mortii” (Kill List) intocmita de ISIS:

FBI-ul nu a avertizat cetatenii americani care au fost trecuti pe lista secreta a Statului Islamic pentru a fi ucisi si nici nu a notificat politia locala cu privire la pericolele potentiale care decurg de aici.In continuare Circa News scrie urmatoarele:

Pana in prezent, grupul terorist ISIS a publicat pe site-uri web criptate mai multe liste care insumeaza 15.000 de oameni care urmeaza sa fie ucisi de celule teroriste care exista in stare latenta in SUA, sau de jihadisti singuri care se afla in New York, Texas, Florida si California.

Publicatia a reusit sa obtina copii ale unora dintre aceste liste si a contactat persoanele aflate pe ele. In Texas, de exemplu, au fost contactate 24 de persoane care erau trecute pe „lista mortii” intocmita de ISIS. 22 dintre acestea habar n-aveau ca exista asemenea lista si ca figurau in ea.

Se crede ca „Kill List” a fost intocmita dupa ce teroristii au cautat pe internet informatii despre biserici de pe intreg cuprinsul Statelor Unite.

Michael Snyder de la Charisma News a primit si a publicat o informatie de la un cititor. Acesta a spus ca FBI-ul l-a informat ca el si sosia lui sunt pe lista. Dupa ce au fost facute cercetari suplimentare, s-a descoperit ca pastorul sau si alti membri ai bisericii sale figurau, de asemenea, pe „Kill List” intocmita de ISIS.

Liderii organizatiilor crestine si pastorii crestini ar trebui sa contacteze FBI-ul local si sa le solicite sa aplice legea, concomitent cu luarea unor masuri de securitate pentru a proteja adunarile religioase.

Actiuni impotriva crestinilor

In ciuda avertismentelor, nu exista vesti bune. Snyder a indicat un articol in Detroit News care relateaza despre cazul unui tanar de 21 de ani Khalil abu-Rayyan, din Michigan care se pregatea sa declanseze jihadul, cautand o mega-biserica in orasul Detroit.

El a cumparat arma si munitie si incerca sa identifice tinta (mega-biserica cu o capacitate de pana la 6.000 de persoane). Insa Dumnezeul Bibliei a avut alte planuri, iar agentul FBI sub acoperire a fost in masura sa contracareze planurile lui abu-Rayyan.

Conform declaratiilor judiciare, abu-Rayyan a spus ca nu stia numele bisericii, dar stia ca era una dintre cele mai mari biserici din Detroit. El s-a laudat: „Am planificat totul. Am cumparat multa munitie, m-am antrenat. Intr-o zi tatal meu a descoperit insa in masina mea arma, munitia, masca pe care vroiam s-o port (…)”.

Detroit News mentioneaza ca un agent FBI sub acoperire a declarat sub protectia anonimatului ca ar fi fost foarte usor pentru abu-Rayyan sa atace o biserica. In declaratie pe propria raspundere, abu-Rayyan a afirmat:

O multime de oameni merg acolo. Oamenilor nu le e permis sa aduca arme in biserica, sa riposteze. In plus evenimentul ar fi transmis la stiri. Toata lumea ar fi auzit. Regret ca n-am putut s-o fac. Daca nu pot sa merg in Orientul Mijlociu sa particip la jihad, as face jihadul meu aici…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.